Veelgestelde vragen over de bibliotheek en corona

De bibliotheek blijft open!

We werken volgens strikte richtlijnen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.

Wat betekent dit voor jou als bibliotheekbezoeker?

Hoe werkt de bibliotheek nu in deze coronatijd? Zijn er computers beschikbaar? Wat met activiteiten?

Het antwoord op veel gestelde vragen lees je hieronder.

Wanneer kan ik naar de bibliotheek?

De bibliotheek werkt met de normale openingstijden

Daarnaast organiseert de bibliotheek een afhaaldienst buiten de openingstijden, dit op afspraak. Alle bezoekers voor wie een open bibliotheek geen optie is, krijgen zo de kans om te blijven lezen, kijken en luisteren.

Inleveren en betalen

Hoe lever ik materialen in?

Binnen de openingstijden plaats je de materialen die je inlevert in onze inleverkast. Buiten de openingstijden kan je onze inleverbox (naast de voordeur) gebruiken voor het afgeven van materialen.

Betaal bij voorkeur met je bankkaart. Graag de functie 'contactloos' gebruiken.

Is een bezoek aan de bibliotheek veilig?

Het bibliotheekteam doet er alles aan om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken:

- iedereen vanaf 12 jaar moet een mondmasker dragen;

- het aantal personen dat tegelijkertijd in de bibliotheek mag zijn, wordt beperkt;

- je wordt verplicht om een winkelmand te nemen, zo kent het bibliotheekteam het aantal mensen dat in de bibliotheek aanwezig is;

- handen ontsmetten aan de ingang/uitgang is verplicht;

- je krijgt de mogelijkheid om je handen te wassen en/of regelmatig te ontsmetten met handgel van de bibliotheek

- respecteer 1,5 meter afstand.

Bibliotheekpakketten

Ik wil graag een pakket laten maken.

Het bibliotheekteam stelt boeken-, tijdschriften- of filmpakketten samen!

Lees meer over de bibliotheekpakketten.

Kranten

Kan ik de krant komen lezen?

Ja, er zijn zitplaatsen voorzien voor de krantenlezers. Voor je gaat zitten, meld je je aan bij de balie voor de verplichte contactopvolging.

De plaatsen zijn wel beperkt om de nodige afstand te kunnen bewaren.

Computers

Kan ik een een computer gebruiken?

Ja, er zijn een beperkt aantal computers beschikbaar.

Hoe werkt het computergebruik in deze coronatijd?

- Meld je aan met je identiteitskaart of bibliotheekpas.

Je werkt alleen, groepswerk is niet mogelijk.

- Het toetsenbord, de muis, de tafel en de stoel worden na gebruik door een bibliotheekmedewerker ontsmet.

Studeren

Kan ik komen studeren in de bibliotheek?

Neen, voorlopig is het nog niet mogelijk om in de bibliotheek te komen studeren.

Kan ik nog deelnemen aan activiteiten in de bibliotheek?

Op onze pagina met activiteiten vind je bij elke activiteit meer informatie en of ze nog worden georganiseerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van het lokaal bestuur?

Je vindt alle informatie op www.avelgem.be/coronavirus.

Bezoek

Mag ik mijn kinderen meebrengen?

Ja, jouw kinderen zijn ook welkom in onze bibliotheek. We hebben een mooi aanbod aan kinderboeken en -films. Ontdek ook onze gezelschapsspellen.

Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht om een winkelmand aan de ingang te nemen. Zo weten we of het maximum aantal bezoekers bereikt is.

Staan er geen winkelmanden meer aan de ingang? Even wachten tot een vorige bezoeker klaar is. Meteen kan het mandje met het beschikbare product ontsmet worden.

Drank

Kan ik koffie of water drinken?

Het koffieapparaat is voorlopig niet beschikbaar. De waterdispenser kan na ontsmetten (product beschikbaar) gebruikt worden.

Materiaal opzoeken

Kan ik in de bibliotheek opzoeken of bepaalde titels aanwezig zijn?

Ja, je kan in de bibliotheek opzoeken of materialen aanwezig zijn en waar ze staan:

- gebruik bij voorkeur je smartphone, en surf naar avelgem.bibliotheek.be

- in elke zone van de bibliotheek staan er pc's ter beschikking met een kaartje erbij. Na gebruik draai je het kaartje om. Dit is voor het bibliotheekteam het signaal om de pc en toebehoren te ontsmetten. Naast alle pc's staan ook handgels.

Boetes

Moet ik betalen als ik mijn materiaal niet tijdig terugbreng?

Ja, als je jouw geleende materialen te laat binnenbrengt, dien je hiervoor een vergoeding te betalen.

Gebruik de inleverbox aan de voordeur om je materialen in te leveren buiten de openingstijden.

Betaal bij voorkeur met je bankkaart. Gebruik de functie 'contactloos'.

Digitale bibliotheek

Digitale diensten van de bibliotheek

Op ons e-loket vind je alle online diensten en formulieren.

Kan ik de bibliotheek contacteren?

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat?

- Stuur een mailtje naar bibliotheek@avelgem.be of

- bel naar 056 653040.