Wijzigingen bibliotheek vanaf 01.01.2023

Met o.a. gewijzigde openingstijden!

info

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de openingstijden van de bibliotheek: de bibliotheek is niet langer op donderdag open.

De openingstijden zijn dan als volgt: maandag, dinsdag en vrijdag: 15-19 uur, woensdag 14-19 uur, zaterdag 9.30-12.30 uur.

Steeds van harte welkom.

Wat wijzigt er nog vanaf 01.01.2023?

• Je kan per bibliotheekpas/identiteitskaart - gratis - 15 materialen uitlenen: boeken, strips, tijdschriftnummer, dvd's, gezelschapsspellen...  De uitleentermijn is  28 dagen. 1 verlenging is mogelijk, o.a. online via 'Mijn Bibliotheek'. Verlengen is enkel niet mogelijk voor gereserveerde materialen. De nieuwe uitleentermijn start onmiddellijk op de dag waarop je de verlenging registreert.
  • Een materiaal laten toesturen vanuit een andere bibliotheek? Dat kan nog steeds. De kostprijs is voortaan 3 euro.
  • Bezorg je mailadres en vermijd op deze manier herinneringsbrieven. Een brief kost immers 2 euro.
  • Wifi is gratis beschikbaar. Ook kan je gratis surfen in onze internethoek op basis van je geldig lidmaatschap.

Weet je dit?

• Iedereen is welkom in de bibliotheek: om de krant of een tijdschrift te lezen, om te studeren, om boeken in te kijken, om aan een activiteit deel te nemen... Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.
  • Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Jonger dan 18? Dan is het lidmaatschap gratis.  Als volwassene betaal je jaarlijks 5 euro lidgeld.  Echt maar 5 euro. Mensen met een UiTPAS met kansentarief betalen 1 euro.
    Het lidmaatschap is geldig in alle bibliotheken van de regio Zuidwest: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. Heb je al een geldig abonnement bij één van deze regiobibliotheken, dan is je lidmaatschap in Avelgem gratis.
  • Nog geen toegang tot de onlinediensten van de bibliotheek? Wacht niet langer. Maak gratis een profiel aan bij 'Mijn Bibliotheek'. Het is zo gebeurd. Surf hiervoor naar avelgem.bibliotheek.be en klik rechts bovenaan op Aanmelden bij Mijn Bibliotheek.

Met 'Mijn Bibliotheek' kan je

+ je inschrijven of je lidmaatschap hernieuwen,

+ lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren,

+ een overzicht van je uitleningen en je leenhistoriek bekijken,

+ leestips opvragen,

+ je uitleentermijn verlengen en gewenste titels reserveren,

+ een overzicht van je kosten bekijken en online betalen,

+ lijstjes maken van je favorieten boeken, films...,

+ gratis digitale collecties raadplegen (krantenarchief, prentenboeken...).