Openluchtfilm 'Mira' (naar het werk van Stijn Streuvels)

Naar aanleiding van de viering 150 jaar Streuvels wordt de film 'Mira' in openlucht vertoond op groot scherm in Rugge. Dit op zaterdag 21 augustus 2021. De gemeentebesturen Anzegem en Avelgem bieden om 19.30 uur een kleine receptie aan. Toegang vanaf 19.30 uur. Start film voorzien om 21 uur.

Mira filmstill

 

INSCHRIJVEN

Enkel regen of zware wind kunnen roet in het eten gooien, maar dan word je per mail verwittigd. 

Breng een eigen strandstoel mee. Vergeet ook zeker je warm dekentje niet.

'Mira, de teleurgang van de Waterhoek' was destijds hét kassucces van de Vlaams-Nederlandse film. De film is gebaseerd op de streekroman van Stijn Streuvels over een gesloten dorpsgemeenschap in West-Vlaanderen (Waterhoek) die zich hardnekkig verzet tegen de bouw van een brug over de Schelde. Willeke van Ammelrooy is Mira, de wulpse boerendochter, die alle betrokken partijen in verwarring brengt met haar onbevangen sensualiteit. Jan Decleir vertolkt de ingenieur die verliefd wordt op de plaatselijke schoonheid ‘Mira’.

In 1971 bewerkte Hugo Claus het boek van Stijn Streuvels tot een filmscenario, Fons Rademakers stond in voor de regie en de hoofdrollen worden vertolkt door een jonge Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir. Voor beiden was het hun filmdebuut.

Nederlands gesproken - 95 min.

Dit is een activiteit in het kader van 150 jaar Stijn Streuvels. Bekijk alle activiteiten op de website 150 Jaar Streuvels.