Nieuw uitleensysteem in de bibliotheek, bibliotheek gaat even dicht.

Vanaf april 2020 krijgt de digitale dienstverlening van de meeste West-Vlaamse bibliotheken, waaronder ook de bibliotheek van Avelgem, een upgrade.  Alle bibliotheken stappen over op een eengemaakt bibliotheeksysteem. Momenteel maakt de bibliotheek Avelgem nog deel uit van het provinciaal bibliotheeksysteem. Door de overdracht van provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen wordt dit systeem vervangen door Wise, het nieuwe eengemaakt bibliotheeksysteem.

Even dicht

Om de aansluiting op Wise vlot te laten verlopen, sluiten de West-Vlaamse bibliotheken enkele dagen de deuren. De bibliotheek van Avelgem sluit van 23 maart tot en met 30 maart 2020.  Ook de onlineservice “Mijn Bibliotheek” zal tijdelijk buiten gebruik zijn. De uitleentermijnen worden automatisch aangepast.

Tijdens de sluiting wordt de upgrade uitgevoerd en krijgen de bibliotheekmedewerkers een opleiding om met de nieuwe software te leren werken. Het hele systeem wordt dan ook tot in de puntjes getest, inclusief de innamekasten, de zelfuitleen- en betaalautomaat.