NIEUW: de afhaalbibliotheek - WIJZIGING VANAF 08/06/2020

WIJZIGING VANAF 08/06/2020 Onderstaande tekst geldig tot en met 05/06/2020.

Vanaf maandag 11 mei 2020 start de bibliotheek met een afhaalpunt voor bibliotheekmaterialen. Van thuis uit kunnen er materialen besteld worden via het bestelformulier. Op een afgesproken tijdstip kunnen de pakketten dan afgehaald worden in de inkomhal van de bibliotheek.

Afhaalbib

De overstap naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise is achter de rug. Het bibliotheekteam is er klaar voor. De bibliotheek blijft echter gesloten vanwege het coronavirus. Als gemeente willen we alle maatregelen en richtlijnen die de verspreiding van het virus tegengaan strikt opvolgen. Deze zijn helaas niet verenigbaar met een geopende bibliotheek waar iedereen vrij binnen en buiten kan lopen. Daarom hebben we gezocht naar een veilig alternatief waardoor klanten toch gewoon materialen kunnen uitlenen, maar dan op een veilige manier die past binnen de huidige maatregelen en richtlijnen.

Nog geen lid van de bibliotheek van Avelgem? Schrijf je dan eerst in.

We hanteren volgende afspraken.

Omdat deze dienstverlening ook voor ons nieuw is, zullen we de spelregels tussentijds evalueren en indien nodig verbeteringen aanbrengen of bijsturen. We passen ons ook aan als federale of gemeentelijke richtlijnen wijzigen.

• Je kan maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften, strips) en 10 materialen beeld en geluid (luisterboeken, dvd’s) ontlenen.
  • Vooraf bestellen is verplicht.
  • Enkel materialen die aanwezig zijn, kan je gratis bestellen. Kijk dit na in de catalogus op avelgem.bibliotheek.be. (Uitgeleende materialen kan je reserveren via Mijn Bibliotheek.)
  • Je bestelt bij voorkeur via dit bestelformulierLukt het niet om dit formulier in te vullen? Contacteer ons op het nummer 056 653040, elke weekdag tussen 8.30 en 12 uur. Hou dan wel volgende gegevens klaar: de lijst van de gewenste materialen (titel, auteur/uitvoerder, materiaalsoort), het nummer van je bibliotheekpas of je rijksregisternummer en het gewenste afhaalmoment (maandag tot en met vrijdag).
  • Opgelet! We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je bestelt, geleverd kunnen worden. Het kan zijn dat een andere lener het materiaal ook bestelde. Alle bestellingen worden chronologisch verwerkt.
  • Het ophalen gebeurt in de hal van de bibliotheek, elke weekdag van 14 tot 19 uur. Telkens wordt slechts één persoon toegelaten. Je mag de bibliotheek niet binnen. Moet je even wachten, dan moet je dit doen in de wachtrij. Houd afstand. Voel je je ziek of zijn er zieken in je omgeving: neem geen risico en blijf thuis. Was regelmatig je handen.
  • Haal je je bestelling niet af op het afgesproken tijdstip, dan worden de materialen opnieuw vrijgegeven voor andere bibliotheekgebruikers.

Wil je materialen terugbrengen? Dit kan tijdens je afspraak in de hal van de bibliotheek of buiten je afspraak via de inleverbox aan de voordeur van de bibliotheek. Teruggebrachte materialen worden 72 uur in quarantaine gehouden en zijn dus tijdelijk niet beschikbaar.
Voor alle uitleningen waarvan de uitleentermijn verloopt tijdens de sluitingsperiode past de bibliotheek de terugbrengdatum tijdig aan.
Was de uiterste inleverdatum al verlopen? Dan wordt de sluitingsperiode niet meegeteld bij de berekening van het telaatgeld.

Voor wie thuis wil blijven: maak gebruik van de digitale diensten van de bibliotheek.

Dank voor je geduld en begrip. De bibliotheekmedewerkers doen hun uiterste best om de dienstverlening zo vlot en zo veilig mogelijk te laten verlopen.