Jeugdboekenmaand 2020

Wat doet kunst? Ook in de bibliotheek wordt de Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd. In maart 2020 zullen boeken en leesplezier meer dan ooit in de kijker staan.

Wat doet kunst?

Kunst prikkelt de fantasie en de verbeelding. Kunst gaat over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Het is een middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.Kunst leert kinderen om hun denkwereld en hun horizon te verbreden.Ze ontdekken dat er meerdere manieren zijn om naar de dingen te kijken. Dat werkelijkheid en fantasie in elkaar kunnen overlopen. Het stimuleert hun dromen. En wij helpen hen daar graag bij!

Onze jeugdcollectie ‘kunst’ zetten we extra in de kijker. We hebben deze recent rijkelijk aangevuld om de nieuwsgierigheid van de kinderen zoveel mogelijk te triggeren.

Naast stapels boeken zorgt de bibliotheek ook voor lezingen van vooraanstaande jeugdauteurs en voor ontdekkingstochten in de bibliotheek.  Inschrijven is mogelijk via de school.
Volgend programma wordt aangeboden:

een verhalenfestival voor peuters en kinderen van de 1ste, 2de en 3de kleuterklas;

een jeugdauteur op bezoek  voor alle kinderen van de lagere school;

(sommige lezingen met de steun van het VFL)

1ste leerjaar Siska Goeminne

2de leerjaar Tine Mortier

3de leerjaar Brigitte Minne

4de leerjaar Wally De Doncker

5de leerjaar Luc Embrechts

6de leerjaar Danny De Vos

een themabezoek met opdrachten en uitleenfaciliteiten voor klassen van de lagere school en van de 1ste graad van het secundair onderwijs.

En er is de Jeugdboekenmaandwedstrijd.

Kies een boek, maak een kunstwerk en post je foto of filmpje op Jeugdboekenmaand.be Je maakt kans op een boekenpakket of een bezoek van Ketnet-wrapster Sien Wynants en illustrator Tom Schoonooghe aan je klas of bibliotheek.

Lees, wees creatief en win!