Heb je een COVID-certificaat nodig?

We helpen iedereen in de bibliotheek graag verder bij het aanvragen van een COVID-certificaat.

CovidSafe.be

Een COVID-certificaat kan je digitaal opvragen of per post laten opsturen door de Vlaamse Overheid.

De bibliotheek helpt iedereen die geen toegang heeft tot internet, geen smartphone of geen eigen printer heeft.

Je kan met hulp van een bibliotheekmedewerker een papieren versie van je certificaat opvragen die met de post zal worden opgestuurd naar je thuisadres. Of je kan vragen om het certificaat te printen in de bibliotheek. Een print (zw./w.) kost 5 cent.

Het is noodzakelijk om je eID mee te brengen en je pincode ofwel te kunnen werken met een geactiveerd digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Een COVID-certificaat aanvragen kan:

• digitaal: opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be
  • per post: Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd. Voor Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur)
COVID-certificaat