De bibliotheek is terug open!

Goed nieuws! De bibliotheek is weer open.

We willen ervoor zorgen dat je op een veilige en aangename manier de bibliotheek kan bezoeken. We vragen dan ook aan iedereen zich aan de afspraken te houden.

illustratie Gerda Dendooven Corona Terug naar de bibliotheek

• maandag 15-19 u.
  • dinsdag 15-19 u.
  • woensdag 14-19 u.
  • donderdag 15-19 u.
  • vrijdag 15-19 u.
  • zaterdag 9.30-12.30 u.

Bestellingen plaatsen en afhalen.

De bibliotheek geeft mensen uit risicogroepen de kans om te blijven lezen, kijken en luisteren. Voor hen wordt de afhaalservice voor boeken, dvd's, tijdschriften...verdergezet op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 14 tot 15 u. Via het bestelformulier kan een afspraak gemaakt worden.
We hanteren volgende afspraken.

• Je kan maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften, strips) en 10 materialen beeld en geluid (luisterboeken, dvd’s) ontlenen.
  • Vooraf bestellen is verplicht.
  • Enkel materialen die aanwezig zijn, kan je gratis bestellen. Kijk dit na in de catalogus op avelgem.bibliotheek.be. (Uitgeleende materialen kan je reserveren via Mijn Bibliotheek.)
  • Je bestelt bij voorkeur via dit bestelformulier. Lukt het niet om dit formulier in te vullen? Contacteer ons op het nummer 056 653040. Hou dan wel volgende gegevens klaar: de lijst van de gewenste materialen (titel, auteur/uitvoerder, materiaalsoort), het nummer van je bibliotheekpas of je rijksregisternummer.
  • Opgelet! We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je bestelt, geleverd kunnen worden. Het kan zijn dat een andere lener het materiaal ook bestelde. Alle bestellingen worden chronologisch verwerkt.
  • Haal je je bestelling niet af op het afgesproken tijdstip, dan worden de materialen opnieuw vrijgegeven voor andere bibliotheekgebruikers.

Vrije toegang.
In de bibliotheek kan je zelf tussen de rekken lopen en je materialen kiezen. Er zijn evenwel diverse veiligheidsafspraken en de dienstverlening is beperkt.

Veiligheidsafspraken

* Handen ontsmetten bij het binnen en buiten gaan is verplicht.

* Een mondmasker dragen is verplicht.

* Een winkelmand nemen is verplicht, ook voor het afhalen van de Avelgembon 'exclusief', ook voor het inleveren van materialen. Zijn de winkelmanden op, dan moet je even wachten. (Materialen inleveren kan buiten de openingstijden ook via onze inleverbox.)

* Respecteer de afstand van 1,5 meter: in de wachtrij of als je tussen de rekken op zoek bent naar een boek, een dvd, een spel…

* Ontsmet je handen waar het gevraagd wordt. (bijv. bij de strips, bij het touchscreen…)

* Betaal bij voorkeur met je bankkaart. Graag de functie contactloos gebruiken.

* Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

* Volg steeds de aanwijzingen van het personeel.

Beperkte dienstverlening

* De leeshoek met kranten en tijdschriften is weer open. Je moet je wel registreren aan de infobalie (in functie van contactopvolging).

* Nog geen kopje koffie of een flesje water.

* De internetpc’s en cataloguspc’s zijn beperkt beschikbaar. Na gebruik moet je aanduiden dat de pc ontsmet moet worden.

* Het sanitair is niet toegankelijk.

* Het personeel staat in voor de informatie, de veiligheid, het vlot verloop, de Avelgembon 'exclusief'… Het kan dus zijn dat je even moet wachten vooraleer je vraag beantwoord wordt. Weet dat je zo snel mogelijk met de glimlach geholpen wordt.

Nog even dit.

De inleverdata worden niet langer automatisch aangepast. Vanaf 12 juni 2020 worden er weer maningen aangerekend.

Kreeg je een mail om je lidmaatschap te verlengen, dan kan dit via dit formulier. Of  je mag dit melden bij je eerstvolgende bezoek.