De bibliotheek is open!

We willen ervoor zorgen dat je op een veilige en aangename manier de bibliotheek kan bezoeken. We vragen dan ook aan iedereen zich aan de afspraken te houden.

• maandag 15-19 u.
  • dinsdag 15-19 u.
  • woensdag 14-19 u.
  • donderdag 15-19 u.
  • vrijdag 15-19 u.
  • zaterdag 9.30-12.30 u.

Bestellingen plaatsen en afhalen.

De bibliotheek organiseert een afhaaldienst voor alle bezoekers voor wie een open bibliotheek geen optie is. Zo krijgen ook  mensen uit risicogroepen de kans om te blijven lezen, kijken en luisteren.

• Wanneer afhalen?
    • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 14 tot 15 u., kan een pakket op afspraak afgehaald worden. Deze afspraak wordt via het  bestelformulier gemaakt.
  • Hoe bestellen?
    • Maak een lijstje van de materialen die je wenst te ontlenen: maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften, strips) en 10 materialen beeld en geluid (luisterboeken, dvd’s)
    • Check in de catalogus (avelgem.bibliotheek.be) of deze materialen aanwezig zijn. Dan kan je doen door te klikken op ‘Waar staat het?’.
    • Enkel aanwezige materialen kunnen aangevraagd worden. Uitgeleende materialen kan je reserveren via Mijn Bibliotheek.
    • Geef je verlanglijstje door via het invulformulier. Klik hier voor het formulier.
      Lukt het niet om dit formulier in te vullen? Contacteer ons op het nummer 056 653040. Hou dan wel volgende gegevens klaar: de lijst van de gewenste materialen (titel, auteur/uitvoerder, materiaalsoort), het nummer van je bibliotheekpas of je rijksregisternummer.
    • ​​​​​​​Je ontvangt een bevestiging per mail.
  • Nog even dit.
    • We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je bestelt, geleverd kunnen worden. Het kan zijn dat een andere lener het materiaal ook bestelde. Alle bestellingen worden chronologisch verwerkt.
    • Haal je je bestelling niet af op het afgesproken tijdstip, dan worden de materialen opnieuw vrijgegeven voor andere bibliotheekgebruikers.
    • Wil je materialen terugbrengen? Dit kan via de inleverbox aan de voordeur van de bibliotheek buiten de openingstijden.
    • Nog geen lid van de bibliotheek van Avelgem? Schrijf je dan eerst in.

Vrije toegang.
In de bibliotheek kan je zelf tussen de rekken lopen en je materialen kiezen. Er zijn evenwel diverse veiligheidsafspraken en de dienstverlening is beperkt.

Veiligheidsafspraken

* Handen ontsmetten bij het binnen en buiten gaan is verplicht.

* Een mondmasker dragen is verplicht.

* Er mag een beperkt aantal mensen tegelijk binnen zijn. Hiervoor werken we met winkelmanden voor iedereen. Een winkelmand nemen is verplicht, ook voor het inleveren van materialen. Zijn de winkelmanden op, dan moet je even wachten. (Materialen inleveren kan buiten de openingstijden ook via onze inleverbox.)

* Respecteer de afstand van 1,5 meter: in de wachtrij of als je tussen de rekken op zoek bent naar een boek, een dvd, een spel…

* Ontsmet je handen waar het gevraagd wordt. (bijv. bij de strips, bij het touchscreen…)

* Betaal bij voorkeur met je bankkaart. Graag de functie contactloos gebruiken.

* Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

* Volg steeds de aanwijzingen van het personeel.

Beperkte dienstverlening

* De leeshoek met kranten en tijdschriften is open. Je moet je wel registreren aan de infobalie (in functie van contactopvolging).

* Nog geen kopje koffie of een flesje water.