Afhaalbibliotheek

De bibliotheek organiseert een afhaaldienst voor alle bezoekers voor wie een open bibliotheek geen optie is. Zo krijgen ook  mensen uit risicogroepen de kans om te blijven lezen, kijken en luisteren.

Afhaalbib

Wanneer afhalen?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 14 tot 15 u., kan een pakket op afspraak afgehaald worden. Deze afspraak wordt via het bestelformulier gemaakt.

Hoe bestellen?

1. Maak een lijstje van de materialen die je wenst te ontlenen: maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften, strips) en 10 materialen beeld en geluid (luisterboeken, dvd’s)
  2. Check in de catalogus (avelgem.bibliotheek.be) of deze materialen aanwezig zijn. Dat kan je doen door te klikken op ‘Waar staat het?’.
    Enkel aanwezige materialen kunnen aangevraagd worden. Uitgeleende materialen kan je reserveren via Mijn Bibliotheek.
  3. Wat ook kan: kies voor een auteur, een onderwerp of een genre indien je geen titels kan opgeven. Vermeld indien nodig de leeftijdscategorie en/of het leesniveau.
  4. Geef je verlanglijstje door via het invulformulier. Klik hier voor het formulier
    Lukt het niet om dit formulier in te vullen? Contacteer ons op het nummer 056 653040. Hou dan wel volgende gegevens klaar: de lijst van de gewenste materialen (titel, auteur/uitvoerder, materiaalsoort), het nummer van je bibliotheekpas of je rijksregisternummer.
  5. Je ontvangt een bevestiging per mail.

Nog even dit.

* We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je bestelt, geleverd kunnen worden. Het kan zijn dat een andere lener het materiaal ook bestelde. Alle bestellingen worden chronologisch verwerkt.
* Haal je je bestelling niet af op het afgesproken tijdstip, dan worden de materialen opnieuw vrijgegeven voor andere bibliotheekgebruikers.

* De uitleentermijn blijft zoals gewoonlijk.
* Wil je materialen terugbrengen? Dit kan via de inleverbox aan de voordeur van de bibliotheek buiten de openingstijden.
* Maningen blijven gelden als materialen te laat binnengebracht worden.

* Nog geen lid van de bibliotheek van Avelgem? Schrijf je dan eerst in.