Op zondag 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en het winnende gedicht onthuld. Iedereen is welkom voor de onthulling, een kleine wandeling en daarna een receptie.

Lees verder
smartphones

De Digidoktersessies gaan opnieuw van start!

Eindelijk zijn ze er weer. Korte en duidelijk infomomenten over één digitaal thema. Van computers, laptops en Windows tot smartphones, apps, fotografie en cloud diensten.

Lees verder
Mira filmstill

Openluchtfilm 'Mira' (naar het werk van Stijn Streuvels)

Naar aanleiding van de viering 150 jaar Streuvels wordt de film 'Mira' in openlucht vertoond op groot scherm in Rugge. Dit op zaterdag 21 augustus 2021. De gemeentebesturen Anzegem en Avelgem bieden om 19.30 uur een kleine receptie aan. Toegang vanaf 19.30 uur. Start film voorzien om 21 uur.

Lees verder

Samen studeren in de bibliotheek

periode augustus/september 12/08-07/09

Lees verder
fijne vakantie

zomersluiting

We sluiten even de deuren van maandag 26 juli tot en met zaterdag 7 augustus. 

Lees verder
Digitaal aanbod

Ontdek het digitale aanbod.

Naast de gekende vaste collectie met boeken, dvd's en tijdschriften zijn er ook digitale collecties. Je ziet het niet onmiddellijk in de bibliotheek en daarom presenteren we je graag alle digitale collecties, diensten en informatie op één pagina.

Lees verder
KJV winnaars 2020_2021

Winnaars de Leesjury.

De stemmen zijn geteld! Ontdek welke boeken de favorieten waren van de 11.303 juryleden die hun stem uitbrachten. Een record!

Lees verder
GoPress krantenarchief zoeken

GoPress krantenarchief vernieuwd!

Via het Gopress krantenarchief kan je van thuis uit online krantenartikels lezen die ouder zijn dan twee dagen.

 

 

 

Lees verder
Logo Week van de Groeilamp

Week van de Groeilamp

Week van de Opvoeding wordt Week van de Groeilamp!   Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden en opgroeien'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

een greep uit onze collectie

webinars en online workshops

Lees verder