Iedereen kan lid worden van de bibliotheek ongeacht leeftijd of woonplaats.

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek ongeacht leeftijd of woonplaats. In de bibliotheek kan je gratis kranten en tijdschriften lezen, gedrukte en digitale documenten en media inkijken, op een computer werken en materialen ontlenen.

De bibliotheek is uitgerust met computers voor gratis internet, aanmelden is mogelijk tot 15 minuten voor sluitingstijd. Draadloos surfen met eigen toestel is mogelijk.

De bibliotheek is toegankelijk voor rolwagengebruikers.

Het gemeentebestuur van Avelgem voerde in april 2006 grote vernieuwingswerken uit. De bibliotheek werd een ware selfservice bibliotheek, klaar voor de toekomst. 100% zelfbediening, 100% privacy, 100% vlot!

Met dit project werd Avelgem trouwens grote winnaar van de e-gov Awards 2006. Een hele eer, waarop het gemeentebestuur terecht bijzonder trots is. Lees er alles over op: Winnaar e-gov Awards 2006.

jonger dan 18 jaar: gratis

volwassenen: € 5 /jaar

voor mensen in armoede met geldige UiT-pas: € 1 /jaar

Bibliotheekpas verloren of gestolen? Laat deze blokkeren om misbruik te vermijden. Een nieuwe pas kost 1 euro.

Wat moet je meebrengen?

• kinderen t.e.m. 11 jaar:  kids-ID indien beschikbaar
  • vanaf 12 jaar:  identiteitskaart  of geldig identiteitsbewijs

Meer info:

Meer info kan je opvragen aan de infobalie in de bibliotheek of vind je terug in het bibliotheekreglement.