Iedereen kan lid worden van de bibliotheek ongeacht leeftijd of woonplaats. Schrijf je in aan de infobalie van de bibliotheek of gebruik volgend inschrijvingsformulier. Kreeg je een mail om je lidmaatschap te verlengen, dan kan je dit nu doen.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek ongeacht leeftijd of woonplaats. In de bibliotheek kan je gratis kranten en tijdschriften lezen, gedrukte en digitale documenten en media inkijken, op een computer werken en materialen ontlenen.

De bibliotheek is uitgerust met computers voor gratis internet, aanmelden is mogelijk tot 15 minuten voor sluitingstijd. Draadloos surfen met eigen toestel is mogelijk.

De bibliotheek is toegankelijk voor rolwagengebruikers.

Het gemeentebestuur van Avelgem voerde in april 2006 grote vernieuwingswerken uit. De bibliotheek werd een ware selfservice bibliotheek, klaar voor de toekomst. 100% zelfbediening, 100% privacy, 100% vlot!

Met dit project werd Avelgem trouwens grote winnaar van de e-gov Awards 2006. Een hele eer, waarop het gemeentebestuur terecht bijzonder trots is. Lees er alles over op: Winnaar e-gov Awards 2006.

Hoe inschrijven?

1) Kom naar de bibliotheek. De bibliotheek gebruikt jouw identiteitskaart  als bibliotheekpas. Kinderen tot 12 jaar ontvangen een bibliotheekpas, maar kunnen ook hun kids-ID als bibliotheekpas gebruiken.

2) Of vul dit inschrijvingsformulier in.

Kostprijs?

Vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks 5 euro. Volwassenen in armoede met een geldige UiTpas betalen jaarlijks 1 euro.

Ben je lid in een regiobibliotheek (Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wevelgem, Wervik, Zwevegem), dan is het lidmaatschap in Avelgem GRATIS.

Bibliotheekpas verloren of gestolen? Laat deze blokkeren om misbruik te vermijden. Een nieuwe pas kost 1 euro.

Meer info:

Meer info kan je opvragen aan de infobalie in de bibliotheek of vind je terug in het bibliotheekreglement.