Boek
Nederlands

Land der verlorenen

Extra onderwerp
Historische literatuur
Titel
Land der verlorenen
Auteur
William Sarabande
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Forbidden land. The first Americans 3
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 1998
443 p.
ISBN
90-274-3437-9

Over William Sarabande

William Sarabande is het pseudoniem van de Amerikaanse schrijfster Joan Lesley Hamilton Cline. Cline koos een andere naam omdat haar uitgever dacht dat een mannennaam beter zou verkopen. Ze werd in Hollywood geboren. Op zeventienjarige leeftijd publiceerde ze haar eerste verhaal. Ze heeft onderzoeken bijgewoond over het Pleistoceen en Holoceen. In 1990 werd ze samen met Jean Auel uitgeroepen tot populairste schrijfster van historische fictie. Cline woont met haar man in Fawnskin, Californië.

Sarabande is de schrijfster van de serie Kinderen van de Dageraad. De boeken gaan meestal over mensen die in prehistorie leven en op reis zijn naar het oosten en nieuwe gebieden ontdekken.

Bibliografie

  • Wolven van de dageraad (1986)
  • Over een zee van ijs (1987)
  • Gang der stormen (1988)
  • Land der verlorenen (1989)
  • Rijk der schaduwen (1990)
  • Het volk van de witte mammoet (1991)
  • Het …Lees verder op Wikipedia