Van de Karelsbrug tot het Oude Stadsplein, van de Joodse wijk en de Malá Strana tot het paleis op het Wenceslasplein: met deze gids voor Praag kom je overal!

*8 uitklapbare stadskaarten
*60 bezienswaardigheden in beeld
*150 adressen voor restaurants, bars, clubs en theaters
*Alle informatie over openbaar vervoer
Onderwerp
Praag ; reisgidsen
Titel
Praag in kaart / tekst William Fischer, Vincent Grandferry, Nicolas Peyroles ... [et al.]
Auteur
William Fischer Vincent Grandferry Nicolas Peyroles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cartoville Prague
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
[22] openvouwende pagina's : ill.
ISBN
9789025755249 (paperback)

Besprekingen

De Dominicusreeks ‘Stad in kaart’ belicht veelal Europese steden, maar bevat ook gidsen over Marrakech, New York en Rio de Janeiro. De reeks is heel praktisch georiënteerd, met telkens acht stadskaarten per gids, veel adressen en allerlei praktische informatie die zowel van pas komt bij de voorbereiding van de citytrip als tijdens het verblijf. De boekjes zijn samengesteld door een team van specialisten en worden bij elke druk geactualiseerd.
Karakteristiek aan de ‘Stad in kaart’-gidsen zijn vooral de acht uitklapbare stadskaarten, duidelijke en overzichtelijke plattegronden waarop de voornaamste bezienswaardigheden te zien zijn met uitleg en foto's. Van elk stadsdeel krijg je beknopte en degelijke algemene informatie over de bezienswaardigheden, de sfeer, specifieke zaken eigen aan het stadsdeel en een lijst met interessante horeca- en winkeladressen. De vele kleine foto's tonen wat je mag verwachten.
Praag in kaart opent met een korte algemene inleiding. Hier vind j…Lees verder
Binnen de Dominicus reisgidsen verschijnt een serie stedengidsen, Stad in kaart. In de gids wordt per stadsbuurt een verzameling adressen van restaurants, bars, winkels en theaters gegeven. Klap je de bladzijde open, dan zie je een overzicht van de bekende bezienswaardigheden in die buurt, kleine fotootjes erbij en een goede duidelijke kaart. Voorin een overzichtskaart, de tien plekken die je niet mag missen en wat algemene informatie over de stad. Achterin tien tips om het echte stadsleven te proeven, informatie over (openbaar) vervoer en een metrokaart. De beschrijvingen per trekpleister zijn zeer beknopt, een tot vier zinnen, en vermelden in een zeer kleine letter adres, openingstijden en telefoonnummer. Heb je je thuis goed voorbereid op de trip en weet je precies wat je wilt bezoeken, dan is dit een uitstekende gids/stadskaart voor ter plaatse. Voor wie wat meer achtergrondinformatie wil, zal er echt een andere reisgids bij moeten zoeken. Het voordeel van de gids is dat je geen a…Lees verder

Over William Fischer

William Wordsworth Fisher (26 maart 1875 – 24 juni 1937) was een Brits officier in de Royal Navy en bevelhebber van de Mediterranean Fleet.

Biografie

Fisher werd geboren in Blatchington in Sussex als zoon van de historicus Herbert William Fisher en zijn vrouw Mary Louisa Jackson. Hij ging in 1888 bij de Royal Navy en trainde aan boord van de HMS Britannia. Hij bereikte in 1912 de rang van kapitein.

Fisher vocht mee tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij diende als kapitein van het slagschip HMS St. Vincent tijdens de Zeeslag bij Jutland. In 1917 werd hij benoemd tot directeur van de Anti-Submarine Division bij de Admiralty.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Fisher benoemd tot chef-staf van de Mediterranean Fleet. Hij werd in 1922 bevorderd tot schout-bij-nacht en benoemd tot chef-staf bij de Atlantic Fleet. In 1924 keerde hij terug naar de Mediterranean Fleet waar hij benoemd werd tot bevelhebber van de 1e …Lees verder op Wikipedia