Boek
Nederlands

Op pad met de huifkar

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Op pad met de huifkar
×
Op pad met de huifkar Op pad met de huifkar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Steffie wint een tocht met de huifkar. Eva en Paulien mogen mee. Dan slaat het paard op hol. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Op pad met de huifkar
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
30 p. : ill.
ISBN
9789047505907

Besprekingen

Steffie heeft een rit met de huifkar gewonnen. Omdat haar zus niet mee kan, mogen de vriendinnen Paulien en Eva haar vergezellen. Samen maken ze een huifkartocht door het bos. Steffie mag zelf de huifkar besturen, want ze heeft een cursus mennen gevolgd. Wanneer ze stoppen om wat lekkers te halen voor paard Jim, klinkt er plots een harde knal. Jim schrikt en slaat op hol. De meisjes proberen hem achterna te rennen, maar het lukt niet om hem in te halen. Er zit niets anders op dan het slechte nieuws te melden aan de manege.

Dit is het zevende deel in 'De Roskam'-reeks. Toch hoef je niet noodzakelijk de andere delen gelezen te hebben om dit eenvoudige verhaal te kunnen volgen. De verhaallijn is helemaal opgebouwd rond de huifkartocht, en van zijsprongetjes of nevensituaties is er totaal geen sprake.

Het boek is niet onderverdeeld in hoofdstukken, hoewel het voor eerste lezertjes (AVI-niveau M4) best lang is om in één keer uit te lezen. Om het geheel toch overzichtelijk te…Lees verder
Eva en Paulien mogen met Steffie mee op de huifkar als zij een tochtje wint. Wout kan niet mee, omdat hij al andere plannen heeft. Ze mogen het paard Jim zelf besturen. Dat gaat goed tot hij op hol slaat en niet meer luistert. Zevende deel uit de serie 'De Roskam'. Het verhaal is niet onderverdeeld in hoofdstukken waardoor het voor de beginnende lezer wat lang is. Er zijn afwisselend rustige en spannende stukken. Groot lettertype en elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M4. Nagenoeg elke bladzijde is geïllustreerd met leuke kleurentekeningen. Relationele elementen worden in het verhaal benadrukt. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties