Boek
Nederlands

Wervelstorm

Virginia Andrews (auteur), Parma Van Loon (vertaler)
Als een jong meisje na een ongeluk liefdevol wordt opgenomen door een rijke familie, krijgt ze te maken met een jaloerse pleegzus.
Titel
Wervelstorm
Auteur
Virginia Andrews
Vertaler
Parma Van Loon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Family storms
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2012
319 p.
ISBN
9789032512972 (paperback)

Besprekingen

De veertienjarige Sasha Porter en haar moeder leven op straat nadat haar vader hen in de steek heeft gelaten en haar moeder alsmaar dieper in het glas begon te kijken waardoor ze haar job verloor. Nu moeten ze noodgedwongen zien te overleven van de inkomsten die ze vergaren uit het zetten van Chinese kalligrafieën en verkopen van zelf gevlochten sleutelhangers. Op een dag slaat het noodlot echter toe en worden de twee aangereden. Sasha komt daardoor met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht en haar moeder overlijdt onmiddellijk. Zo leert Sasha Jordan March kennen, de moeder van Kiera, het meisje dat de twee heeft aangereden. Mevrouw March besluit Sasha in huis te nemen. Sasha komt terecht in een kast van een huis, bij een rijke familie. Materieel hebben ze alles, maar emotioneel blijkt er toch wat te schorten in het huishouden. Kiera is een verwend nest en is het gewend om te krijgen wat ze wil. Ze is allesbehalve opgezet met de komst van Sasha. Ze doet er dan ook alles aan …Lees verder
De 14-jarige Sasha zwerft met haar moeder op straat in Californië sinds haar vader hen verlaten heeft. Op een dag worden ze beiden aangereden waarbij Sasha’s moeder overlijdt. De puissant rijke Jordan March ontfermt zich over Sasha en ze gaat bij deze machtige familie wonen. Ze krijgt de suite van hun jong overleden dochtertje en wordt zelfs aangemoedigd haar kleren te dragen. Toch voelt haar comfortabele leven als een gevangenis. Kiera, haar oudere pleegzus die het ongeluk heeft veroorzaakt, is jaloers en gaat erg ver om Sasha in een kwaad daglicht te stellen. Dit is het eerste deel in de Sasha-serie geschreven door de ghostwriter van de bestsellerauteur. De stijl is toegankelijk met veel dialogen, de karakters zijn duidelijk getekend en het verhaal leest lekker weg. De fans van Andrews zullen niet teleurgesteld zijn door de bekende ingrediënten van jong (wees)meisje dat zich uit benarde omstandigheden redt in deze feel good story. Aantrekkelijke omslagillustratie; vrij kleine druk.

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia