Boek
Nederlands

Siem Subliem en het ei van Jannes

Tosca Menten (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Siem Subliem en het ei van Jannes
×
Siem Subliem en het ei van Jannes Siem Subliem en het ei van Jannes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Siem (9) is elke dag op de struisvogelfarm van de buren. Wanneer er een vreemde, anonieme klacht binnenkomt dat de farm stankoverlast veroorzaakt, staat het voortbestaan van het bedrijf op losse schroeven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Siem Subliem en het ei van Jannes
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, 2016
187 p. : ill.
ISBN
9789000351688 (hardback)

Besprekingen

De 9-jarige Siem moet later de parfumfabriek van zijn ouders overnemen. Maar Siem kan niet goed ruiken. Hij wil veel liever directeur worden van de struisvogelfarm van zijn buren opa en oma Pierewaai. Siem is er elke dag. Wanneer er een vreemde, anonieme klacht binnenkomt dat de farm stankoverlast veroorzaakt, staat het voortbestaan van het bedrijf op losse schroeven... Een superleuk, origineel en grappig verhaal over een jongen die niet aan de verwachtingen van zijn ouders voldoet. Het taalgebruik is eigentijds en het verhaal is lekker vlot leesbaar. Het boek opent met een aantal hoofdstukken nul. Deze zijn afgedrukt op lichtblauw papier en vertellen de voorgeschiedenis van het eigenlijke verhaal. Het verhaal is geïllustreerd met vrij grof geschetste tekeningen in blauwtinten. We zien veel geinige, gekke struisvogeltekeningetjes in de marge en tussen de regels door. Tosca Menten schreef al heel wat jeugdboeken, waaronder de Dummie de mummie-serie. Haar werk is razend populair en viel…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

Suggesties