Boek
Nederlands

Tomas Ross omnibus

Tomas Ross (auteur)
+1
Tomas Ross omnibus
×
Tomas Ross omnibus Tomas Ross omnibus

Tomas Ross omnibus

Genre:
Drie verhalen over de Haagse verzekeringsdetective King.
Bevat
Extra onderwerp
Thrillers, Moord, Detective
Titel
Tomas Ross omnibus
Auteur
Tomas Ross
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2003
606 p.
ISBN
90-261-1908-9

Besprekingen

Signalement: 'factie'-schrijver par excellence, erfelijk belast met 'mantel & degen'-romantiek, en tevens de man die de Nederlandse BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst) literair in kaart bracht en hun staatsgeheimen aan de waslijn hing. Tomas Ross, tweevoudig laureaat van de Gouden Strop, slaat andermaal toe met twee kanjers van politieke thrillers.

Tomas Ross (geb. 1944, ps. van W.P. Hogendoorn) is met zijn nieuwste politieke thriller De zesde mei aan zijn 30e roman toe. Behalve thrillerschrijver is hij ook auteur van talrijke scenario's, hoorspelen en kinderboeken. Zonder overdrijven kan worden gesteld dat hij zowel kwalitatief als kwantitatief een unieke plaats heeft binnen het Nederlandstalige misdaadgenre. Hij studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam, vervolgens aan de School voor Journalistiek te Utrecht, en werkte daarna als journalist voor diverse media: tijdschriften, dagbladen, de NOS- en TROS-televisie. In 1980 debuteerde hij met De honden v…Lees verder
Omnibus met drie verhalen over de Haagse verzekeringsdetective King; hij is gescheiden, heeft een vriendin die bij de politie werkt, en een dochter die hem om haar vingers windt. In 'Babyface' krijgt hij de opdracht een steekpartij te onderzoeken waarbij een voetbaltalent gewond is geraakt. In 'Pin up' raakt hij betrokken bij de moord op een soap-diva. In 'Superdeal' moet King weer in actie komen: een minister is dood aangetroffen in zijn appartement samen met een jonge advocate. De verhalen refereren vaak aan bestaande figuren en situaties en zijn daardoor nu wellicht wat achterhaald. Ze worden verteld in een vlotte, wat branie-achtige stijl die goed wordt volgehouden. Gebonden, normale druk.

Over Tomas Ross

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn (Den Bommel, 16 september 1944), is een Nederlands schrijver die voornamelijk bekend is geworden door zijn misdaadromans in het genre faction (deels fictie, deels realiteit).

Biografie

Hij werd geboren als Willem Pieter Hogendoorn, eigenlijk toevallig te Den Bommel (Goeree-Overflakkee), omdat zijn vader als politieman vanuit Den Haag daarheen werd overgeplaatst. Willems vader Pieter Gerardus Hogendoorn (1912-1971) was tijdens de oorlog lid van de verzetsgroep Albrecht en werd na de oorlog gevraagd bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst, een instantie die in veel van Ross' boeken is terug te vinden. Hogendoorn volgde het gymnasium Sorghvliet (hetgeen toen nog " 's Gravenhaags Christelijk Gymnasium" heette) te Den Haag en deed in 1964 staatsexamen. Vervolgens studeerde hij korte tijd geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1966-1969 deed hij de School voor…Lees verder op Wikipedia