Boek
Nederlands

Help, ze ontvoeren de koningin !

Tomas Ross (auteur)

Help, ze ontvoeren de koningin !

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Danie͏̈l en Daaf ontdekken toevallig een lege villa, waarin een complete radiostudio is ondergebracht. Dat zet hen op het spoor van allerlei geheimzinnige gebeurtenissen. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI 9
Titel
Help, ze ontvoeren de koningin !
Auteur
Tomas Ross
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2001
117 p. : ill.
ISBN
90-276-8194-5

Besprekingen

Drie kinderen spelen een belangrijke rol in het ontdekken van een complot dat tot doel heeft een (gefingeerde) extreemrechtse politieke partij in Nederland de absolute macht te bezorgen. Daarvoor wordt zelfs een bomaanslag en het ontvoeren van koningin Beatrix niet uit de weg gegaan. Origineel en actueel thema, waarin veel goed herkenbare Nederlandse elementen verwerkt zijn. Het verhaal is uitgewerkt op een enigszins traditionele manier (dankzij toeval komen dappere kinderen tot belangrijke ontdekkingen) die niet echt in clichés vervalt. Realistisch en spannend, aantrekkelijk voor hen die lezen eigenlijk duf vinden. Met achterin informatie over auteur en boek. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tomas Ross

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn (Den Bommel, 16 september 1944), is een Nederlands schrijver die voornamelijk bekend is geworden door zijn misdaadromans in het genre faction (deels fictie, deels realiteit).

Biografie

Hij werd geboren als Willem Pieter Hogendoorn, eigenlijk toevallig te Den Bommel (Goeree-Overflakkee), omdat zijn vader als politieman vanuit Den Haag daarheen werd overgeplaatst. Willems vader Pieter Gerardus Hogendoorn (1912-1971) was tijdens de oorlog lid van de verzetsgroep Albrecht en werd na de oorlog gevraagd bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst, een instantie die in veel van Ross' boeken is terug te vinden. Hogendoorn volgde het gymnasium Sorghvliet (dat toen nog " 's Gravenhaags Christelijk Gymnasium" heette) te Den Haag en deed in 1964 staatsexamen. Vervolgens studeerde hij korte tijd geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1966-1969 deed hij de School voor Jou…Lees verder op Wikipedia