Boek
Nederlands

Floep !

Tiny Fisscher (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
Een vrouwtjeshond vertelt over haar leven van haar geboorte tot haar dood. Prentenboek met expressieve zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Floep ! / Tiny Fisscher ; met tek. van Wilbert van der Steen
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2000
[36] p. : ill.
ISBN
90-00-03267-9

Besprekingen

Een hondenleven met zijn drie stadia van klein naar groot tot oud, wordt hier verteld door Floep. Ze wordt als pup weggenomen bij haar familie op de boerderij. Floep mag bij haar baasje en zijn gezin wonen. Langzaam wordt de jonge teef een volwassen dier dat zijn wereld leert kennen: aan de leiband lopen, niet blaffen... alles wat een hondentraining omvat. Als volwassen hond dolt Floep met haar hondje Snuffel. Ze ravotten en halen allerlei 'hondenkwaad' uit. Als Floep oud wordt, verandert haar leven grondig: 'het meisje' van haar gezin verhuist en ook Snuffels batterijtjes raken op. Snuffel sterft, Floep is erg verdrietig en later sterft zij ook.
Uit dit ontroerend boek spreekt een enorme dierenliefde en een nog grotere hondenliefde. Het verhaal van Floeps hondenleven geeft veel anekdotes die leuk, spannend, ontroerend en grappig zijn. Floep is een hond om te koesteren. De zwartwittekeningen zijn erg expressief en vullen het verhaal goed aan. De schutbladen zijn mooi: vooraan de j…Lees verder
Prentenboek in oblong formaat over het leven van de vrouwtjeshond Floep: van haar geboorte tot aan haar dood. Het verhaal is verdeeld in drie stukken: klein, groot en oud. In ieder deel vertelt Floep kleine stukjes over haar leven met haar baasjes en haar broertje Snuffel, die vlakbij woont. Van haar geboorte, haar komst in het gezin, de puppytraining, spelen met haar broertje, de geboorte van een nieuwe baby, de ouderdom van haarzelf en haar broertje met de daarbij horende gebreken en dan de dood van beide. Schitterend verhaal over de levenscyclus van een hond in expressieve zwart-witte platen, die samen met het beeldend taalgebruik een eenheid vormen. Kinderen zullen het heerlijk vinden om dit boek voorgelezen te krijgen en kunnen zich prima inleven in de gebeurtenissen. Vanwege het beeldende taalgebruik over de dood (batterijtjes zijn op, hij voelt aan alsof hij leeg is) heel goed te gebruiken als themaboek over de dood. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld…Lees verder op Wikipedia

Suggesties