Boek
Nederlands

Beroemd! : dagboek van een model

Tiny Fisscher (auteur)

Beroemd! : dagboek van een model

In de reeks:
Steph; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 17-jarige Stephanie (ik-figuur) vertelt over haar ervaringen in de internationale modellenwereld. Ze krijgt de kans een grote show te lopen in Monaco. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Fotomodellen
Titel
Beroemd! : dagboek van een model
Auteur
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2010
320 p.
ISBN
9789048805853 (paperback)

Besprekingen

Beroemd:  castings, jobs en modefeestjes van Tiny Fisscher is een van de vijf meidenboeken van de ‘Steph’-serie. De jonge Steph is goed op weg om een professioneel model te worden. In Milaan woont ze samen met de sympathieke Friese Suzan. Ze zijn allebei bezorgd om Nicole, een naïeve collega die zich inlaat met een blowende en snuivende vriend. Ze waarschuwen haar, maar verliezen haar uit het oog omdat ze zelf druk bezig zijn met castings. Wanneer Steph geboekt wordt voor een show in Monaco gaat voor haar een nieuwe wereld open. Ze komt zelfs letterlijk in aanraking met prins Albert. Even vliegt ze nog naar Kaprun voor een opdracht en dan weer naar Amsterdam, waar ze vaststelt dat de innige vriendschap die ze sinds de middelbare school had met Martijn erg veranderd is. Voor de openingsshow van Fashion Week vliegt ze opnieuw voor twee dagen naar Milaan, waar haar ontwerper mede dankzij haar optreden een award wint.
Inmiddels zitten we aan hoofdstuk 40 en bij het begin van d…Lees verder
In dit zelfstandig te lezen vervolg op het populaire ‘Ontdekt! Dagboek van een aanstormend model’* (genomineerd voor de Tina-Bruna Award 2005-2006) worden in ik-stijl de ervaringen van de 17-jarige Stephanie in de internationale modellenwereld verteld. De schrijfster heeft hiervoor geput uit verhalen van haar eigen dochter en haar modellenvriendinnen. Het is een aaneenschakeling van castings, fotoshoots, reizen, vriendschappen en kleine liefdesaffaires. Omdat er geen echte verhaallijn is, wordt het soms wat saai. Hier en daar staan stukjes uit Stephs dagboek; omdat het boek al in ik-stijl is geschreven, is dit dubbelop. Onzekere gevoelens ten aanzien van haar modellenwerk of haar omgang met jongens komen oppervlakkig aan bod. De stijl is vlot en het boek leest gemakkelijk weg. De toon loopt uiteen van te volwassen tot een populaire meisjestaal. De in poppy stijl getekende omslag past goed bij de inhoud. Het verhaal biedt jonge meisjes vanaf ca. 12 jaar veel mogelijkheid om te fantaser…Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld…Lees verder op Wikipedia