Boek
Nederlands

Vakantie aan de Côte d'Azur

Thea Stilton (auteur), Sandra Verhulst (vertaler), Barbara Pellizzari (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De Thea Sisters zijn op vakantie in Nice. Ze horen over een bende die juwelen steelt van rijke mensen. Kunnen ze de zaak oplossen en de beroemde actrice Bella Bling helpen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Vakantie aan de Côte d'Azur
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Sandra Verhulst
Illustrator
Barbara Pellizzari Chiara Balleello Giuseppe Facciotto Valeria Brambilla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Vacanza in Costa Azzura
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
182 p., [44] p. : ill.
ISBN
9789464290615 (hardback)

Besprekingen

In de serie ‘Thea Sisters’ beschrijft Thea Stilton, de zus van Geronimo, de belevenissen van de vijf muizenvriendinnen Colette, Paulina, Violet, Nicky en Pamela die studeren aan het Topford College. In de krokusvakantie hebben de vijf het vliegtuig genomen naar Nice, waar ze logeren in het huis van de grootouders van Colette, die zelf niet thuis zijn. Ze genieten van de lokale specialiteiten en slenteren over de boulevard. Dan horen ze over een bende die juwelen steelt van rijke mensen en komen in contact met de beroemde actrice Bella Bling, een van de slachtoffers. Kunnen de muizinnen de zaak oplossen? Intussen twijfelt Harry, de verloofde van Bella, of ze wel echt van hem houdt. Los te lezen 28e deel van de serie, dat volgt na ‘Toestand in Tunesië’* (2021). Het taalgebruik is vlot met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijd…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties