Boek
Nederlands
Na een verblijf in de gevangenis lukt het een inbreekster niet om te stoppen met haar métier als ze getuige is van een bloedbad op zee.
Extra onderwerp
THR
Titel
Houd de dief
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thief of hearts
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2015
286 p.
ISBN
9789402701906 (paperback)

Besprekingen

Clea Rice was vroeger, net als haar oom en neef, professioneel inbreekster. Om een omvangrijke kunstroof en moord aan het daglicht te brengen, besluit ze nog één keer haar inbrekers-outfit aan te trekken om bewijsmateriaal te verkrijgen. Maar deze inbraak mislukt, omdat ze tijdens haar insluippoging op een collegainbreker stuit, de aantrekkelijke Jordan Tavistock. Als Clea een huurmoordenaar achter zich aan krijgt, moet ze vluchten voor haar leven. Nergens lijkt ze veilig, zelfs niet de armen van Jordan. Ze besluit de criminele kunstroversbende alleen te lijf te gaan, om zo de dief van haar hart te beschermen. In het begin van haar schrijverscarrière schreef de Amerikaanse auteur (1953) acht vingeroefeningen, voordat zij beroemd en bekend werd met haar medische thrillers. Gebaseerd op de romantische Bouquetboekjes maakte zij romantische thrillers. Dit is er een van. Zal met plezier gelezen worden door haar fans en liefhebbers van romantische verhalen.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia