Boek
Frans

La panthère des neiges

Sylvain Tesson (auteur)

La panthère des neiges

In de reeks:
Nrf
Genre:
De schrijver volgt natuurfotograaf Vincent Munier naar Tibet om daar de sneeuwpanter vast te leggen die drie keer verschijnt als een soort religieuze openbaring.
Titel
La panthère des neiges
Auteur
Sylvain Tesson
Taal
Frans
Uitgever
[Parijs]: Gallimard, 2019
166 p.
ISBN
9782072822322 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Tesson (1972), globetrotter en schrijver van bekroonde boeken accepteerde direct de uitnodiging van wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier om in Tibet op zoek te gaan naar de sneeuwpanter die hij al zes jaar volgt. Ook Marie zijn verloofde en filmmaakster en vriend Léo als kamphulp maakten deel uit van het team. De reis gaat via China, Chengdu om daarna een binnenlandse vlucht naar Yushu te maken, drie dagen per auto richting het Kunlun gebergte en het Tibetaans Hoogland. Munier weet o.a. een grote groep yaks vast te leggen op 4600 m. hoogte. Gedachten over ‘the circle of life’ en de Tao houden hen bezig. (Het onzichtbare zien, geduld is een oppermachtige vergeten deugd etc.) Op het massief aangekomen, vinden ze onderdak bij een nomadenfamilie. Het onverwachts zien van de panter is als een religieuze openbaring. Een door de sneeuwpanter gewonde yak met halswond betekent dat hij terugkomt. Ze besluiten zich, gedurende twee dagen en nachten onder barre omstandigheden (-30) te ve…Lees verder

Over Sylvain Tesson

Sylvain Tesson (Parijs, 26 april 1972) is een Frans schrijver van reisboeken. Hij heeft verschillende continenten doorkruist, vaak onder extreme omstandigheden. Zijn belevenissen, die hij vastlegde in kleine notitieboekjes, werkte hij later uit tot reisverslagen. In 2019 ontving hij de Prix Renaudot voor zijn boek La Panthère des neiges (De sneeuwpanter).

Biografie

Tesson groeide op in Chatou, een voorstad van Parijs. Hij is de zoon van de journalist Philippe Tesson (1928) en de medisch specialist Marie-Claude Tesson-Millet (1942-2014). Samen richtten zij het dagblad Le Quotidien du Médecin op. Hij heeft twee zussen, de actrice Stéphanie Tesson, geboren in 1969, en de journalist Daphné Tesson, geboren in 1978.

Sylvain Tesson volgde middelbaar onderwijs aan het Lycée Passy-Buzenval in Rueil-Malmaison. Daarna haalde hij een baccalaureaat aan het Lycée Claude-Debussy in Saint-Germain-en-Laye. Hij studeerde geogr…Lees verder op Wikipedia