Grote letter
Nederlands
Drie nichtjes, die samen een hotel hebben geërfd, krijgen ruzie; dan blijkt de volgende dag een van hen vermoord te zijn.
Titel
Winterberg
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, 2016
396 p.
ISBN
9789036430876 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Sophie's tante Eva overlijdt, wordt haar testament geopenbaard in het hotel dat Eva in Winterberg runde. Behalve Sophie zijn ook haar nichten Lieke en Isa uitgenodigd. Sophie en haar man Daan hopen vanwege geldproblemen op een flinke erfenis. Het hotel blijkt in naargeestige staat te verkeren. De eisen die in Eva’s testament staan leiden tot grote onderlinge spanning, ook bij de kersverse weduwnaar Dieter. Dan wordt Isa vermoord. Wanneer Daan als verdachte in de cel wordt gegooid, moet Sophie redding brengen. Een plot kan nog zo onwaarschijnlijk zijn, het kan je bij de keel grijpen mits het verhaal goed geschreven is en de karakters invoelbaar zijn. Van beide is hier geen sprake. De taal is dikwijls clichématig en rammelt her en der. De personages komen óf niet uit de verf óf vertonen gedrag dat je op basis van hun karakterisering niet verwacht. De politie pakt Daan zo buitenproportioneel hard aan, dat het lachwekkend is. Helaas is de wijze waarop de ontknoping wordt ontvouwd, eve…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia