Boek
Nederlands

Nachtvorst

Suzanne Vermeer (auteur)
Als een 15-jarige jongen in Noorwegen verdwijnt, net als zijn oom 25 jaar eerder, starten twee vriendinnen een onderzoek.
Titel
Nachtvorst
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
309 p.
ISBN
9789400513587 (paperback)

Besprekingen

Na een heftige traumatische ervaring als jongerenwerker, neemt Lieke (43) verlof om even afstand van haar werk te nemen. Haar Noorse vriendin Birgit belt, om te vertellen, dat Lars, de 15-jarige zoon van hun gezamenlijke vriendin Freya, spoorloos is. Lieke reist af naar Noorwegen, waar ze vijfentwintig jaar eerder met een groepje vrienden in de Noorse bergen ronden de stad Stavanger wildkampeerde. Toen verdween de 15-jarige broer van Freya. Omdat hij nooit gevonden werd, nam men aan dat hij slachtoffer was geworden van de Nachtvorst, een mythisch wezen, dat zich voedt met vijftienjarigen. Nu wordt gezegd, dat Lars zijn volgend slachtoffer is. Maar Lieke en Birgit geloven niet in mythes en gaan samen op zoek naar Lars. Vlot leesbaar verhaal, dat heel sterk begint met Lieke als jongerenwerker. De spanning daalt, als ze in Noorwegen samen met Birgit het werk van de recherche succesvol overneemt. Dit is niet geheel geloofwaardig. Echter de goed opgebouwde plot, de boeiende personages en d…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia