Grote letter
Nederlands

Getekend : liefdesroman

Suzanne Peters (auteur)
Als de 24-jarige Mirna met haar nieuwe liefde Allan en zijn vrienden op vakantie gaat naar Spanje wordt ze geconfronteerd met haar verleden van automutilatie.
Titel
Getekend : liefdesroman
Auteur
Suzanne Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2016
310 p.
ISBN
9789036431651 (hardback)

Besprekingen

Automutilatie is het thema van dit romantische verhaal in dagboekvorm. Mirna (24) ontmoet bij toeval Allan en na enige tijd gaan zij met een paar vrienden vakantie vieren in Spanje. Hoewel Mirna vastbesloten is een andere, minder angstige opstelling in haar leven te volgen, wordt ze geconfronteerd met haar verleden van zelfverwonding. Door gesprekken in de vriendenkring en de steun van Allan en een moeder bevrijdt Mirna zich ten slotte van haar ‘bagage’. De Nederlandse schrijfster (1985), die eerder thema's als smetvrees, pesten en overgewicht in romanvorm beschreef, heeft zich goed verdiept in de achterliggende oorzaken van de automutilatie. Doordat dit in het verleden speelde, kan ze het verloop goed schetsen. Ook maakt ze via flashbacks (in het dagboek) de eenzaamheid van de hoofdpersoon en haar beslissing te stoppen geloofwaardig en bespreekbaar.

Over Suzanne Peters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alexander Hettema

Suzanne Peters (Roermond, 30 april 1985) is een Nederlandse schrijver en tekstschrijver wonende in Zutphen. Op haar negentiende verscheen haar eerste boek.

Biografie

Suzanne Peters is geboren in Roermond. Op haar negentiende schreef ze het boek De draak van Katibal, dat ze vervolgens in eigen beheer heeft uitgegeven. Het was een interactief boek, waarbij de lezer zelf kon bepalen wat de hoofdpersoon ging doen. Later verscheen ook haar boek Lydo, eveneens in eigen beheer uitgegeven. Suzanne Peters heeft tevens geschreven voor uitgeverij Marken en heeft diverse delen voor de favorietserie op haar naam staan. In 2009 verschenen de eerste boeken van deze auteur bij Uitgeverij Ellessy. Sinds 2010 heeft Peters haar eigen bedrijf. Ze schrijft in opdracht diverse teksten voor websites en ontwikkelt eigen blogsites.

Valentijngenootschap

Suzanne Peters is sinds …Lees verder op Wikipedia