Boek
Nederlands

Wolven van de Calla

Stephen King (auteur)
+1
Wolven van de Calla
×
Wolven van de Calla Wolven van de Calla

Wolven van de Calla

In de reeks:
Genre:
Een man die onderweg is naar de Donkere Toren, komt in aanraking met een gemeenschap die bedreigd wordt door een stam wolfachtige wezens te paard.
Extra onderwerp
Griezelverhalen
Titel
Wolven van de Calla
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolves of the Calla
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2005
685 p.
ISBN
90-245-4587-0

Besprekingen

In dit vijfde van de zeven delen van zijn Donkere Toren-serie trekt 'gunslinger' Roland van Gilead verder op zijn gevaarlijke tocht naar de Donkere Toren, nog steeds in het gezelschap van de aan haar rolstoel gekluisterde Susannah, Eddie en Jake, die eigenlijk al twee keer gestorven is, maar er door vreemde verplaatsingen in de tijd toch weer bij is. Roland wordt geplaagd door twijfel: moet hij verder trekken of de gemeenschap van vredelievende boeren helpen tegen de wolven, een krijgslustige, half-menselijke groep woestelingen. De lezer wordt door de schrijver gewaarschuwd dat hij eerst de eerste vier delen moet lezen om dit deel te kunnen volgen. Dat is een nadeel, maar verder slaagt King er ook niet in deze serie iets van de overtuigende realiteit mee te geven van 'The lord of the rings'. Een teveel aan langdurige uitweidingen, een voortdurende wisseling van perspectief en een onduidelijke intrige (want wat zou het bereiken van de Donkere Toren betekenen?) maken van dit deel weer e…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia