Boek
Engels
Door geheugenverlies is een jonge vrouw drie jaar van haar leven kwijt en blijkt in die tijd een totaal andere persoon te zijn geworden.
Titel
Remember me?
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Black Swan, 2008
443 p.
ISBN
9780552775274 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De 25-jarige Lexi is aan het feesten met haar vriendinnen wanneer ze een akelige val maakt en bewusteloos raakt. Als ze bijkomt, is ze plotseling ouder en kan ze zich niets herinneren van de afgelopen drie jaar. Ze blijkt getrouwd te zijn met een steenrijke man en heeft een fikse promotie gemaakt op haar werk. De eerste barsten in haar perfecte leven worden zichtbaar wanneer blijkt dat haar echtgenoot eigenlijk een snob met smetvrees is en haar vrienden van vroeger haar nu haten. De schrijfster heeft dit boek met zoveel humor geschreven dat je tijdens het lezen voortdurend hardop moet lachen. Bovendien is het door de enorme vaart in een dag uit te lezen. Kinsella, bekend van hits als de Shopaholic-serie, schrijft beeldend en scherp en zorgt ervoor dat je het hele verhaal benieuwd blijft naar wat er nu tijdens de afgelopen drie jaar van Lexi’s leven écht is gebeurd. Een spannend plot of een verrassende ontknoping is er niet, maar dat is ook niet nodig: de aangename en humoristische sch…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia