Boek
Nederlands

Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot

Shel Silverstein (auteur)
+1
Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot
×
Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot

Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oom Shelby vertelt over de leeuw Lafcadio. Deze leeuw gaat vanwege zijn schiettalent in de stad wonen. Hij kleedt en gedraagt zich als een mens, maar voelt zich niet echt thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Beroemd zijn, Jacht, Leeuwen
Titel
Het verhaal van oom Shelby over Lafcadio, de leeuw die terugschoot / tekst en ill. Shel Silverstein
Auteur
Shel Silverstein 1930-1999
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lafcadio, the lion who shot back
Uitgever
Zoetermeer: Mozaïek, 2006
[106] p. : ill.
ISBN
90-239-9209-1 9789023992097

Besprekingen

Lafcadio is een leeuw, die nadat hij door een circusdirecteur ontdekt is vanwege zijn 'schiettalent', in de stad gaat wonen. Hij kleedt en gedraagt zich als een mens. Hij wordt rijk en beroemd, maar na een aantal jaren ook eenzaam en verdrietig. Op safari ontmoet hij zijn oude vrienden en het blijkt dat hij zich ook daar niet meer thuis voelt. Humoristisch en vlot geschreven verhaal (het is alsof iemand persoonlijk tegen je praat), met als thema: laat je identiteit niet los want dan voel je je in geen van de twee werelden thuis. Het verhaal over Lafcadio wordt verteld door oom Shelby aan een groep kinderen als zijnde een avontuur dat hij zelf meegemaakt heeft. De vertaling is van Kader en Bahar Abdolah. Eenvoudige, humoristische zwart-witillustraties (lijntekeningen) op bijna elke bladzijde en verschillend in grootte. Overzichtelijke bladspiegel waar geluiden en woorden die de nadruk hebben cursief gedrukt zijn. Eerder is van dezelfde auteur bij Uitgeverij Mozaïek 'De gulle boom'* ver…Lees verder

Over Shel Silverstein

Sheldon Allan (Shel) Silverstein (Chicago, 25 september 1930 – Key West, 10 mei 1999) was een Amerikaanse dichter, singer-songwriter, muzikant, componist, cartoonist, scenarist en auteur van kinderboeken. In de door hem geschreven kinderboeken komt hij zelf voor als Oom Shelby. Zijn boeken zijn vertaald in 20 talen.

Liedjes

Hij schreef de teksten en muziek voor het grootste deel van de Dr. Hook-liedjes, waaronder "The Cover Of The Rolling Stone", "Freakin' at the Freakers' Ball" , "Sylvia's Mother", "The Things I Didn't Say", "Ballsack" en een waarschuwend lied over venerische ziekten "Don't Give a Dose to the One You Love Most". Ook het nummer "The Ballad of Lucy Jordan", bekend van Marianne Faithfull, is van zijn hand. De wereldberoemde Johnny Cash-hit "A boy named Sue" is ook van zijn hand. Later schreef hij er een vervolg op: "Father of a boy named Sue".

Bibliografie