Dwarsligger
Nederlands

Terug naar de kust

Saskia Noort (auteur)
+1
Terug naar de kust
×
Terug naar de kust Terug naar de kust

Terug naar de kust

In de reeks:
Een stalker die de diepste geheimen en angsten van een jonge alleenstaande moeder, popmuzikante, lijkt te kennen, speelt een zenuwslopend spel met haar geestelijke gezondheid als inzet.
Titel
Terug naar de kust
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Editie
71
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2014
419 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803490 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een stalker die de diepste geheimen en angsten van een jonge alleenstaande moeder, popmuzikante, lijkt te kennen, speelt een zenuwslopend spel met haar geestelijke gezondheid als inzet. Originele, zorgvuldig uitgewerkte thriller in de ik-vorm met een hoog psychologisch spanningsniveau en dramatische, met vaart vertelde gebeurtenissen. De vlotte stijl en moderne woordkeus gaan gepaard met een prima spanningsopbouw en een redelijk onverwachte climax. De karakters worden zorgvuldig ontwikkeld; vooral de vrouwelijke hoofdpersoon maakt – ook via jeugdherinneringen – een persoonlijkheidsgroei door. Gesitueerd in levendig getekend Amsterdam en Bergen aan Zee, door terloopse verwijzingen herkenbaar. Ook verfilmd met Linda de Mol in de hoofdrol. Uitgave als dwarsligger op dundrukpapier en met zeer kleine, schreefloze druk.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Saskia Noort studeerde, na de havo te hebben doorlopen, journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tot maart 2021 schreef ze 17 jaar colums in de glossy LINDA. Voorheen deed ze dat in het magazine vtwonen, alsook in de Nederlandse Playboy. Van haar thrillers zijn internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016). Talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thrillerTerug naar de kust, waarvan meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. In dat jaar verscheen vervolgens Aan de goede kant van 30, een bundeling columns.

Haar tweede thriller, versch…Lees verder op Wikipedia