Boek
Nederlands

Streling voor het oog

Ruth Rendell (auteur)

Streling voor het oog

Genre:
Een Engelse jongeman ontmoet een meisje, dat net als hij traumatische gebeurtenissen uit het verleden probeert te vergeten met alle gevolgen vandien.
Titel
Streling voor het oog
Auteur
Ruth Rendell
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A sight for sore eyes
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2000
415 p.
ISBN
90-274-6695-5

Besprekingen

Een van de betere Rendells. Twee jonge mensen, beiden beschadigd door jeugdervaringen, ontmoeten elkaar en dat leidt tot tragische ontwikkelingen. De jongen is emotioneel en materieel verwaarloosd, een buurman leert hem de zin voor schoonheid, een schoonheid die hij dan zó absoluut wenst dat hij er zelfs voor moordt. Langzaam opgebouwde spanning, heel beklemmend en vakkundig opgevoerd tot een toch nog verrassend einde. Paperback, kleine druk.

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia