Boek
Nederlands

Help! We zitten in het verkeerde boek

Richard Byrne (auteur), Dorette Zwaans (redacteur)
+1
Help! We zitten in het verkeerde boek
×
Help! We zitten in het verkeerde boek Help! We zitten in het verkeerde boek

Help! We zitten in het verkeerde boek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens een wedstrijdje zaklopen vallen Belle en Ben per ongeluk van de pagina van hun boek. Op hun zoektocht naar huis komen ze in allerlei verschillende boeken terecht. Met gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Help! We zitten in het verkeerde boek
Auteur
Richard Byrne
Redacteur
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We're in the wrong book!
Editie
2
Uitgever
Dronten: Maretak, 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411660 (hardback)

Besprekingen

Belle en Ben doen een wedstrijdje zaklopen, maar dan duwt Belles hond ze per ongeluk van de pagina. Daardoor komen ze in een ander boek terecht. Het valt niet mee om hun eigen verhaal terug te vinden: ze wandelen door een boek over Egypte, een puzzelboek en zelfs door een sprookje. Hoe vinden ze hun eigen boek terug? Dit vierkante prentenboek is een grappige wandeling door verschillende genres, waarin kinderen en passant leren een bootje te vouwen en verschillen kunnen zoeken. De paginavullende afbeeldingen zijn een gevarieerde combinatie van foto’s, illustratie en collage. Het beeld voert de boventoon, de tekst is volgend. Vooral de puzzel- en doe-opdrachtjes zijn leuk bedacht en geven dit boek iets extra’s. Met vrolijk bedrukte schutbladen. Van de auteur verscheen eerder o.a. 'Waterpokken!' en 'Boek eet hond!'. Vanaf ca. 4 jaar.

Help! We zitten in het verkeerde boek

Belle en Ben doen een wedstrijdje zaklopen en springen van de ene kant van het boek naar de andere kant. In dat boek zijn zij de hoofdrolspelers. Maar dan gebeurt er iets eigenaardig. Door een foute duw van Belle's hond verdwijnen ze uit hun eigen verhaal en belanden ze in andere boeken. In een telboek met allemaal potloden en lolly's, in een stripboek, in het verhaal van roodkapje en de wolf enzovoort. Verwarring alom. Via een eng boek - waar een monster huist - geraken ze uiteindelijk weer in hun eigen boek. Eind goed al goed!

Een origineel en zeer grappig boek voor kleuters die een verhaal graag uitspitten en wat willen bijleren. Over hoe je nu een bootje vouwt bijvoorbeeld, of hoe je je weg kan vinden in een doolhof. Een boek vol avonturen, doorspekt met humor, en met originele afbeeldingen die een combinatie zijn van foto's, illustraties en collage. Leuk om de spelletjes uit te proberen!