Boek
Nederlands

Een kerstvertelling

Quentin Blake (illustrator), Charles Dickens (naar het werk van)
+1
Een kerstvertelling
×
Een kerstvertelling Een kerstvertelling
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een in het 19de eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.
Onderwerp
Gierig zijn, Armoede, Spoken
Extra onderwerp
KER
Titel
Een kerstvertelling
Illustrator
Quentin Blake
Naar het werk van
Charles Dickens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A Christmas carol
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
150 p. : ill.
ISBN
9789026108211 (hardback)

Besprekingen

Prachtig uitgegeven versie van Dickens klassieker. De tekst is gedrukt op stevig mat wit papier. Regelmatig onderbreken paginagrote en kleinere prenten in zachte kleuren de tekst. De integrale vertaling loopt soepel zonder dat de Victoriaanse sfeer verloren is gegaan. Toch ontleent deze uitgave zijn meerwaarde vooral aan de schitterende illustraties. Quentin Blake heeft op zijn eigen originele en dynamische wijze het verhaal in beeld gebracht met pen en waterverf, meestal in kleur, maar ook in grijstinten. Zoals we van hem gewend zijn hebben zijn personages karakteristieke gezichtsuitdrukkingen en bewegen zij zich vaak in een rommelige omgeving. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing.

Lees verder op Wikipedia