Boek
Nederlands

Papa, waar ben je?

Pimm Van Hest (auteur), Mylo Freeman (illustrator)
+1
Papa, waar ben je?
×
Papa, waar ben je? Papa, waar ben je?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Dolores op zaterdag wakker wordt, verheugt ze zich op de dag. Ze gaat samen met papa croissantjes maken! Maar waar is papa? Ze zoekt hem overal. Prentenboek met uitbundig gekleurde waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vader-kindrelatie
Titel
Papa, waar ben je?
Auteur
Pimm Van Hest
Illustrator
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9789044825725 (hardback)

Besprekingen

Het is zaterdag en vandaag gaat Dolores croissantjes bakken met papa. Als ze hem wil gaan wekken, ligt hij niet in zijn bed. Dolores probeert te bedenken waar hij kan zijn, maar waar ze ook zoekt, ze kan papa niet vinden. Hij is niet in de badkamer, niet in de keuken, niet bij het konijnenhok en ook niet met de hondjes aan het wandelen. Uiteindelijk besluit ze te wachten en een mooie tekening voor papa te maken. Dan hoort ze een brommend geluid en ziet ze papa onder haar bed liggen te slapen. De tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. De bontgekleurde aquarellen beslaan telkens een dubbele pagina. De vrij uitgebreide tekst is in een duidelijke zwarte letter gedrukt, met hier en daar een regel in grote schrijfletters om de gedachten van Dolores kracht bij te zetten. Vertederend verhaal over de band tussen Dolores en haar vader. Vanaf ca. 4 jaar.

Papa, waar ben je?

Wanneer Dolores op zaterdagochtend papa wil wekken om samen met hem croissantjes te maken, vindt ze hem niet terug in bed. Wat is dat nu? Is papa kwijt? Dolores gaat overal op zoek. Maar nergens is papa te vinden. Dan hoort ze een brommend geluid van onder haar bed komen. Nieuwsgierig gaat Dolores een kijkje nemen. En wie ziet ze daar? Papa is onder haar bed in slaap gevallen nadat hij haar 's nachts kwam troosten. 

Een wat vreemd einde van een lange zoektocht, die voor kleuters mogelijk verwarrend in beeld is gebracht. Dolores bedenkt immers een aantal plaatsen waar papa zou kunnen zijn en activiteiten die hij onderneemt en die worden dan ook getoond. En dit terwijl de tekst zegt dat papa er niet is. Dat deze situaties zich alleen in haar herinnering of verbeelding afspelen, is voor jonge kinderen moeilijk te vatten. De bij elke prent voor te lezen tekst is ook onnodig lang. De ecolinetekeningen van Mylo Freeman stralen wel een heleboel warmte en gezelligheid uit. Deze …Lees verder