Boek
Nederlands
1916: privédetective Peeters moet vanwege zijn verzetsactiviteiten bezet Brussel verlaten; als hij naar Engeland vlucht, wordt hij gestrikt door de Britse geheime dienst en naar de Westhoek gestuurd waar hij wordt geconfronteerd met een moordzaak die hem persoonlijk raakt.
Titel
Soldatenhart
Auteur
Piet Teigeler
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2015
213 p.
ISBN
9789089243744 (paperback)

Besprekingen

Midden Eerste Wereldoorlog, in 1916, wordt privédetective Henri Peeters te verstaan gegeven dat hij zo snel mogelijk het bezette Brussel moet verlaten wegens zijn verzetsactiviteiten. Hij vlucht naar Engeland. Eenmaal in Folkestone aangekomen, wordt hij gestrikt door de Britse geheime dienst en naar de niet door de Duitsers veroverde Westhoek gestuurd. Daar wordt hij echter geconfronteerd met een moordzaak, die hem persoonlijk raakt. De verdachte van de moord wordt bovendien verdedigd door zijn vriend Oscar Cols de Schoten, die op hem een beroep doet de zaak op te lossen, zodat zijn cliënt de doodstraf ontloopt. Henri Peeters begint zijn onderzoek, maar raakt verzeild in de strijd van de Vlaamsgezinden tegen de Franstalige overheersing. Tegelijk voert het onderzoek hem naar het probleem van het verontrustend hoge drugsgebruik bij de geallieerde soldaten, in feite door de legerleiding gecreëerd. Interessante thematiek, veel aandacht voor de historische achtergrond, goed geschreven, maa…Lees verder

Over Piet Teigeler

Piet Teigeler (Antwerpen, 18 juni 1936), ook bekend onder het pseudoniem Woody Dubois, is een Belgisch auteur, journalist en redacteur.

Levensloop

Hij werd geboren in het gezin van een Vlaamse moeder en een Duitse vader. Hij groeide op in Antwerpen boven Café du Robinet van zijn grootouders, de plek waar later het standbeeld van Willem Elschot werd geplaatst.

Op zijn 31e werd hij werkzaam bij De Nieuwe Gazet en in de jaren 70 werd hij hoofdredacteur van Panorama.

In 2000 kreeg hij de 'Hercule Poirot'-prijs voor de misdaadroman De Zwarte dood uit de reeks over het Antwerpse politieduo John Carpentier en Leo Dewit en in 2002 werd zijn roman Het dwaalspoor door Robbe De Hert verfilmd; producent was Stef Cockmartin. In 2007 bracht hij Dood uit, de tiende en laatste misdaadroman in de reeks Carpentier en Dewit. Vervolgens was het wachten tot 2013 op een nieuw…Lees verder op Wikipedia