Dvd
Nederlands

Het geheim van Esmeralda

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Theatervoorstelling waarin Piet Piraat samen met zijn scheepsmaten Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis op weg is naar Katoekieland als blijkt dat er een verstekeling aan boord is met slechte bedoelingen
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Het geheim van Esmeralda
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren Joyce Stevens
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2007
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 20 mei 2007 in Tilburg
EAN
5414233902409

Besprekingen

Piet Piraat, de creatie van de Belgische productiemaatschappij Studio 100 die ook Plop en K3 onder haar hoede heeft, speelt behalve in de populaire kindertelevisieserie ook in speelfilms en in theatershows. Wederom toerden Piet Piraat en zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil, met hun Scheve Schuit langs de theaters. De spelers uit de serie, Peter van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk van Vooren, zijn allemaal op het toneel te zien. Deze dvd bevat de show, opgenomen in Tilburg in mei 2007. De maten maken een reis naar Katoekieland als ze op de scheve schuit een verstekeling ontdekken. De zigeunervrouw Esmeralda lijkt heel lief en aardig maar heeft kwade bedoelingen. Een show voor de kleinsten, met liedjes.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties