Boek
Nederlands
Na haar 26e verjaardag te hebben gevierd in Californië in 1976, belandt Dana plots op onverklaarbare wijze op een plantage in Maryland. Het is 1815. Omdat ze Zwart is, wordt Dana er als een tot slaaf gemaakte vrouw beschouwd.

In Maryland ontmoet ze Rufus voor het eerst: hij ligt in het water en als Dana niet ingrijpt, zal hij verdrinken. Ze redt zijn leven en dat zal keer op keer gebeur
Titel
Verbonden
Auteur
Octavia E. Butler
Vertaler
Ine Willems
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kindred
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2022
365 p.
ISBN
9789056727109 (hardback)

Over Octavia E. Butler

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Nikolas Coukouma

Octavia Estelle Butler (Pasadena (Californië), 22 juni 1947 - Seattle (Washington), 25 februari 2006) was een Amerikaanse sciencefictionschrijfster en een van de weinige Afro-Amerikaanse vrouwen in dit genre.

Geboren in Pasadena, Californië, werd Butler opgevoed door haar moeder, een weduwe. Extreem verlegen als kind, vond Butler een uitlaatklep in de bibliotheek met lezen en schrijven. Ze begon als tiener sciencefiction te schrijven. Ze ging naar de community college tijdens de Black Power-beweging, en terwijl ze deelnam aan een lokale schrijversworkshop, werd ze aangemoedigd om de Clarion Workshop bij te wonen, die gericht was op sciencefiction.

Aangemoedigd door Harlan Ellison publiceerde Butler in 1971 haar debuut Crossover. In 1995 kreeg ze van de MacArthur Foundation een MacArthur Fellowship, ook genoemd genius grant van $295.000 voor haar unieke combinatie van sciencefiction, mystiek, mythologie en Afro-Amerikaans spiritualisme.

But…Lees verder op Wikipedia