Wanneer een wereldwijd virus alle volwassenen heeft gedood, probeert een 13-jarig Siciliaans meisje samen met haar 8-jarige broertje te overleven.
Extra onderwerp
Televisieseries ; Italië
Titel
Anna / created by Niccolò Ammaniti
Scenarist
Niccolò Ammaniti
Acteur
Giulia Dragotto Alessandro Pecorella Elena Lietti Clara Tramontano
Taal
Italiaans
Uitgever
Lumière, © 2022
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2021
Speelduur
6 x 52 min.
Aantekening
Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003483178

Besprekingen

Zesdelige Italiaanse sciencefictionserie van Niccolò Ammaniti (Il miracolo), die zelf het scenario schreef op basis van zijn boek uit 2015. Vier jaar geleden werden door een wereldwijd virus, de Rode ziekte, alle volwassenen gedood. De nu dertienjarige Anna (Giulia Dragotto) woont met haar achtjarig broertje Astor op Sicilië. Ze probeert voor hen voedsel te vinden en hem te beschermen tegen kinderbendes die rovend rondtrekken en tegen hongerige zwerfhonden. Anna vindt steun in het instructieboek dat haar moeder voor haar schreef. Net als alle kinderen weet ze dat ze zal sterven als ze de volwassenheid bereikt. Wanneer haar broertje wordt gekidnapt, gaat Anna dwars door Sicilië naar hem op zoek. Daniel Fienberg (hollywoodreporter.com) noemt de serie magisch realistisch, angstaanjagend en soms sadistisch maar ook verrassend, ontroerend en vol hoop en verwondering, tegen de achtergrond van het prachtige Siciliaanse landschap en met sterke acteurs, allen nieuwkomers.

Over Niccolò Ammaniti

Niccolò Ammaniti (Rome, 25 september 1966) is een Italiaanse schrijver. Ammaniti maakte deel uit van de ‘giovani cannibali’, de ‘jonge kannibalen’, een schrijversgroep van relatief jonge Italiaanse auteurs die een nieuw soort literatuur schreef: ruig, gewelddadig en conventieloos.

Biografie

Kieuwen

Ammaniti's eerste boek Branchie (vertaald als Kieuwen) kwam in 1994 uit. Eigenlijk was Ammaniti bezig af te studeren aan de universiteit van Rome in biologie en moest hij alleen nog zijn scriptie schrijven. Maar de scriptie over vissen werd uiteindelijk een roman over een jongen die voor zijn hobby aquaria bouwt. In 1995 schreef hij Nel nome del figlio op initiatief van zijn vader, Massimo Ammaniti. Het is een verhaal over de problemen van adolescenten. In 1996 volgde Fango, een verzameling verhalen die hem bekendheid gaf bij het grotere publiek. En een jaar later werd van …Lees verder op Wikipedia