Boek
Nederlands

De jaden troon

Naomi Novik (auteur)
+1
De jaden troon
×
De jaden troon De jaden troon

De jaden troon

In de reeks:
Een draak die door de Britten is ingezet als luchtmacht tijdens de oorlog tegen Napoleon, wordt teruggee͏̈ist door de Chinese keizer en dient te worden teruggebracht van Engeland naar China. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Sciencefiction, fantasy
Titel
De jaden troon
Auteur
Naomi Novik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Throne of jade
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2007
352 p.
ISBN
9789022544112

Besprekingen

In dit rechtstreekse vervolg op 'Temeraire'* eist de Chinese keizer de draak van Engeland terug. Kapitein Laurence begeleidt Temeraire en raakt betrokken bij de hofintriges in Peking. Was deel 1 traag, dit niet op zichzelf staande vervolg is zo mogelijk nog trager. Veel tijd gaat op aan de lange zeereis naar China met bitter weinig actie. De rationalisatie van het plot is niet doordacht; te veel dingen gebeuren zonder een logische oorzaak. De personages komen niet tot leven, ontwikkelingen zich niet en de beide hoofdpersonen (Laurence en de draak Temeraire) zijn saai en niet in staat het verhaal te dragen. Aan het einde van het verhaal keert het gezelschap terug naar Engeland waar in deel drie de strijd tegen Napoleon weer kan worden opgepikt. Het taalgebruik is eenvoudig, het plot simpel en ondanks wat geweld is dit boek ook geschikt voor lezers vanaf ca. 14 jaar. Voor de liefhebbers van knuffelbare draken à la Anne McCaffrey. Kleine druk.

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia