Prinses Arabella is jarig

Mylo Freeman (auteur)
+1
Prinses Arabella is jarig
×
Prinses Arabella is jarig Prinses Arabella is jarig

Prinses Arabella is jarig

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Voor haar verjaardag vraagt de zwarte prinses Arabella een heuse olifant, maar de vraag is of die wel in het paleis kan wonen. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses Arabella is jarig
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789058383709

Andere formaten:

Besprekingen

Dit prentenboek toont opnieuw de kenmerkende felle kleuren van Mylo Freeman. Bovendien werkte ze in delen van de illustraties met een specifieke zouttechniek in ecoline waardoor heel aparte effecten onstaan. De prenten zijn dan ook van de eerste tot de laatste pagina, door de verschillende technieken, de spetterende kleuren en de soms grappig uitgewerkte details een waar plezier om telkens opnieuw te bekijken.

Prinsesje Arabella is bijna jarig, en hoewel ze al alles heeft, heeft ze nog een heel bijzondere wens: een olifant. Omdat ze nu eenmaal een prinsesje is, wordt haar wens vervuld, en op de ochtend van haar verjaardag staat de olifant er. Arabella wil meteen met hem spelen, maar de olifant huilt dikke tranen van verdriet. Uiteindelijk brengt het prinsesje hem persoonlijk terug naar het oerwoud. En daar wordt de grote olifant blij verwelkomd door een klein olifantje... die dolblij is met zijn verjaardagscadeau: een echt prinsesje!

Een grappig prentenboek met een verra…Lees verder
Omdat prinses Arabella alles al heeft, vraagt ze als verjaardagscadeau een olifant. Wanneer de olifant in het paleis is, is deze erg ongelukkig en verdrietig, waarna de prinses besluit haar terug te brengen. Als ze daar aan komen, is het jong van de olifant erg blij met het prinsesje: zijn verjaardagscadeau. Een prentenboek waarin de prenten twee naast elkaar liggende pagina's beslaan. Ze geven een mooi beeld van de pracht en praal en de overdaad bij de koninklijke familie. Bijzonder is dat het hier gaat om een zwarte familie. De tekeningen bevatten veel kleur en details en sluiten goed aan bij de teksten. De tekst is in de prenten geplaatst en bevatten veel dialoog. Ze zijn geschreven in een vlotte stijl zonder moeilijke woorden of begrippen, waardoor ze plezierig (voor)lezen. De voorkant toont prinses Arabella temidden van allerlei niet uitgepakte cadeaus en de slurf van de olifant die op de achterkant afgebeeld staat. Een leuk en humoristisch verhaal over het vieren van een verjaar…Lees verder

Prinses Arabella is jarig

Prinses Arabella is jarig. Wat geef je een prinsesje dat al alles heeft? Een gouden fiets, rolschaatsen met robijnen en een hobbelzebra heeft ze al. Arabella wil een olifant. Een echte olifant. De koning stuurt zijn lakeien erop uit om een olifant te zoeken. Na zeven dagen en nachten slagen de lakeien in hun missie en komen ze met een olifant naar huis. Maar wat heb je aan een olifant die alsmaar huilt? Arabella belooft de olifant terug te brengen. Op hun tocht door het woud ziet Arabella nog een heleboel dieren die ze wel hebben wil … Maar dan komt de olifant op zijn bestemming … Een klein olifantje met een ballon aan zijn staart is door het dolle heen: zijn mama heeft het cadeautje dat hij zo graag wilde hebben bij zich voor hem: een echt prinsesje … Het verhaal begint als een herkenbaar prinsessenverhaal: wat geef je als cadeau aan iemand die al alles heeft? De keuze voor een olifant geeft een eerste onverwachte wending aan het verhaal en het einde slaat iedereen met verstomming…Lees verder