Titel
Over de grens
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Crossing
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
379 p.
ISBN
9789022576977 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Harry Bosch is, ten onrechte, geschorst door de politie van Los Angeles. Hij wordt gevraagd door een advocaat om mee te werken aan een onderzoek. Daardoor maakt Bosch zich onmogelijk bij zijn vroegere collega's. Een van moord verdachte man lijkt het slachtoffer van een valstrik. Bosch ontdekt dat er gaten zitten in het politieonderzoek en hij gaat op zoek naar een moordenaar die nog vrij rondloopt. Tijdens deze zoektocht weet hij op het nippertje zelf aan een aanslag te ontkomen. Bosch is de hoofdpersoon in meer boeken van deze schrijver. Hij komt naar voren als een man van vlees en bloed, en hoewel hij over haast bovennatuurlijke krachten lijkt te beschikken, komt hij toch geloofwaardig over. Het verhaal is vlot leesbaar, met veel dialogen en acties. De spanning wordt vanaf het begin geleidelijk opgevoerd. De afloop is verrassend en zeer bevredigend. Een aanrader voor liefhebbers van een spannende thriller.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia