Boek
Nederlands

Kofferdood

Michael Connelly (auteur)
In de reeks:
Genre:
Wanneer een filmproducent uit Hollywood met maffiaconnecties is vermoord, is het voor de politie de vraag of het voor de hand liggende spoor naar de moordenaar ook het juiste is.
Titel
Kofferdood
Auteur
Michael Connelly
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Trunk music
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 1997
336 p.
ISBN
90-225-2262-8

Besprekingen

Harry Bosch, de keiharde politieman, heeft evenals zijn bedenker, Connelly, zijn sporen al verdiend in de wereld van de misdaadthriller. In dit boek raakt hij opnieuw, zijns ondanks, in een onderzoek verwikkeld dat steeds dichter aan zaken komt die men van hogerhand bedekt wil houden. Bosch laat zich niet weerhouden, al zorgen tegenstanders binnen en buiten zijn eigen politiekorps ervoor dat tot het laatst toe de werkelijke schuldigen de dans lijken te ontspringen. Deze intelligent geschreven thriller, met zijn droge, soms cynische commentaren op de situatie, blijft tot het eind van de ingewikkelde plot boeien. Binnen het genre hard-boiled detectives staat Bosch op dit moment op eenzame hoogte. Pocketeditie.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebaseeā€¦Lees verder op Wikipedia