Boek
Nederlands

De wet van de onschuld

Michael Connelly (auteur), Ineke van Bronswijk (vertaler)
Titel
De wet van de onschuld
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Ineke van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The law of innocence
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
430 p.
ISBN
9789022593622 (paperback)

Besprekingen

Strafrechtadvocaat Mickey Haller - bekend als de ‘Lincoln-advocaat’, omdat zijn auto (een Lincoln) zijn kantoor is - wordt aangehouden met het lijk van een vroegere cliënt in de achterbak van zijn auto. Hij wordt beschuldigd van moord en moet de daarop volgende rechtszaak voor een deel vanuit de gevangenis voorbereiden. Hij wordt daarbij geholpen door zijn team én door zijn halfbroer Harry Bosch. Het spannende en complexe verhaal begint langzaam en gedetailleerd en verloopt gaandeweg steeds sneller en met grotere stappen naar de ontknoping in de rechtszaal. De Amerikaan Michael Connelly (1956) is een bekende thrillerschrijver met tientallen titels op zijn naam. Zijn inspiratiebron is thrillerschrijver Raymond Chandler. Bekende hoofdpersonen in zijn boeken zijn naast Mickey Haller ook Harry (Hiëronymus) Bosch, Renée Ballard en Jack McEvoy. De auteur begon zijn carrière als journalist en misdaadverslaggever. Zelfstandig te lezen deel in een reeks met Mickey Haller als hoofdpersoon.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties