Boek
Nederlands

Blind vertrouwen

Michael Connelly (auteur)
+1
Blind vertrouwen
×
Blind vertrouwen Blind vertrouwen

Blind vertrouwen

In de reeks:
Genre:
Titel
Blind vertrouwen
Auteur
Michael Connelly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The overlook
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2007
219 p.
ISBN
9789022549223

Besprekingen

Harry Bosch moet een moord onderzoeken. Omdat terroristen erbij betrokken lijken te zijn, bemoeit iedereen zich ermee, van de FBI tot de geheime dienst. Harry deelt, als enige, deze analyse niet en begint zijn eigen onderzoek. Al spoedig stuit hij op aanwijzingen die hem naar de ware daders zullen leiden. Alweer het veertiende boek met politieman Harry Bosch in de hoofdrol, niet zo sterk als veel andere delen, zoals bijvoorbeeld de laatste, 'Echo Park'*, maar zeker onderhoudend. Een vlotgeschreven verhaal: het tempo is hoog, de vrij eenvoudige (zeker voor Connelly) plot zit aardig in elkaar; de verrassende 'twist' aan het einde is aardig gevonden. Al met al toch wel de moeite waard, al heeft Connelly beter laten zien. Paperback met normale druk.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebaseeā€¦Lees verder op Wikipedia