Boek
Nederlands

De stenen van Stonehenge

Matthew Reilly (auteur), Henny Van Gulik (vertaler)
Jack West en zijn team komen wederom in actie om de dreiging van een apocalyps af te wenden door op zoek te gaan naar de zes heilige stenen die nodig zijn om de wereld te redden. Vervolg op 'Het geheim van Cheops'.
Titel
De stenen van Stonehenge
Auteur
Matthew Reilly
Vertaler
Henny Van Gulik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Six sacred stones
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2009
375 p.
ISBN
9789022995099 (paperback)

Besprekingen

Avonturier Jack West staat voor een deadline van negen dagen tot hij een eerste en loodzware proef moet volbrengen. Zes taken heeft hij te vervullen om een tijdmechanisme dat het einde van de wereld zou betekenen, af te wenden. Evenveel pijlers van de Egyptische zonnegod Ra, enorme ongeslepen diamanten, moet hij in zijn bezit zien te krijgen en op de juiste locatie zetten zodat ze een kracht kunnen ontwikkelen die de negatieve energie van de 'zwarte zon' kan neutraliseren. Jack vormt een team met een professor, een vriendin, een paar bevriende Arabieren, enkele knappe vechtersbazen maar ook toevallig twee kinderen, zijn aangenomen dochter en haar vriendje. Samen moeten ze het hoofd bieden aan een tegenstander die bestaat uit Chinese generaals, hooggeplaatste CIA-bonzen maar ook leden van Europese koninklijke families. Jack ziet zich verplicht om met zijn eigen vliegtuig alle continenten aan te doen en beleeft zijn avonturen o.a. in Dubai, Stonehenge, Congo en Zuid-Afrika.

Matte…Lees verder
Deel 2 uit de serie Jack West jr. van de Australische thrillerschrijver, vervolg op 'Het geheim van Cheops'*. Jack start samen met zijn team een zoektocht over de continenten naar de zes legendarische stenen van Amon-Ra. Als het team in staat is om de stenen in de juiste volgorde te leggen en op het juiste moment te 'activeren', kan de aarde gered worden van de ondergang. De zoektocht ontaardt in een spectaculaire race tegen de klok, waarbij de lezer wordt meegesleurd van de ene aanval, gewelddadige dood en gebeurtenis naar de andere. Zwart-witte karakterisering; veel spanning, geweld, actie en avontuur, aangevuld met informatie over oude culturen, talen en symbolen. Bevat een interview met de auteur en een literatuurlijst. In de nog te verwachten vervolgdelen zal de queeste worden voortgezet**. Crimezonelezers waarderen de titel met drie sterren. Paperback met kleine druk.

Over Matthew Reilly

Matthew John Reilly (Sydney, 6 oktober 1974) is een Australisch auteur van thrillers met een sterk plot boordevol actie, spanning en geweld.

Bibliografie

 • Contest, 1996
 • Tempel (Temple), 1999
 • Hover Car Racer, 2004

De Shane Schofield serie

 • IJsstation (Ice station), 1998
 • Ultimatum (Area 7), 2001
 • Strijdperk (Scarecrow), 2003
 • Hell Island, 2005
 • Scarecrow and the Army of Thieves, 2011

De Jack West Jr serie

 • Het Geheim van Cheops (Seven Ancient Wonders), 2005
 • De Stenen van Stonehenge (The Six Sacred Stones), 2007
 • Het pact van Paaseiland (The Five Greatest Warriors), 2011

Externe link