Boek
Nederlands

Het teken van de duistere god

Markus Heitz (auteur)
+1
Het teken van de duistere god
×
Het teken van de duistere god Het teken van de duistere god

Het teken van de duistere god

In de reeks:
Genre:
De nieuwe koning Lodrik staat onder invloed van een slechte raadgever en vervreemdt zijn bondgenoten van zich. Maar die later zich niet weerhouden te proberen de Donkere Tijd te voorkomen.
Extra onderwerp
fantasy, Goed en kwaad, Romans
Titel
Het teken van de duistere god
Auteur
Markus Heitz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Zeichen des dunklen Gottes
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
463 p.
ISBN
9789024529162

Besprekingen

Aan de saga van 'De donkere tijd' komt nog geen einde, maar die donkere tijd komt wel weer een stap dichterbij in Het teken van de duistere god, het derde deel in deze reeks. Lodriks vertrouwde kring van raadgevers en vrienden valt steeds verder uiteen door toedoen van zijn nieuwe adviseur en vertrouwenspersoon, Mortva Nesreca. Die kan bogen op de hulp van enkele duistere bondgenoten. Toch geven zijn vrienden het zo snel niet op. Ondertussen maken de legers van Tzulan, onder leiding van Sinured, schoon schip in de bezette gebieden en worden alle indringers uit Tarpol verdreven. Lodrik lijkt machtiger dan ooit en de andere landen van het continent zien dit niet graag gebeuren, omdat het de donkere tijd steeds dichterbij lijkt te brengen. Daarom voeren ze de druk op de jonge vorst op, waardoor die het steeds moeilijker krijgt om weerstand te bieden tegen slechte raadgevers. Kan Lodrik Sinured in het gareel houden en kan hij de waarden die hij zo na aan het hart droeg, blijven ver…Lees verder
Derde boek uit een uiteindelijk zesdelige reeks, later gevolgd door nog een trilogie, van deze populaire Duitse auteur. De nieuwe koning ('kabcar') Lodrik staat onder invloed van een slechte raadgever en vervreemdt al zijn bondgenoten van zich. Maar die laten zich niet weerhouden te proberen de Donkere Tijd die dreigt in te treden, te voorkomen. Een spannend boek met echter te veel namen en volkeren om allemaal te onthouden. Hoewel in een hoog tempo verteld, is dit een minder overtuigend verhaal - Lodrik is kennelijk oerdom waar het raadgevers betreft. Lange fantasyreeksen als deze weten zelden te blijven boeien; toch leest dit derde deel lekker weg en is het niet van humor gespeend. Bevat lijst van dramatis personae en kaarten. Redelijke vertaling uit het Duits. Kleine druk. Niet los leesbaar.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

 • 2003 - De Dwergen
 • 2004 - De Strijd van de Dwergen
 • 2005 - De Wraak van de Dwergen
 • 2008 - Het Lot van de Dwergen
 • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

 • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
 • 2002 - De Orde van het Zwaard
 • 2002 - Het Teken van een Duistere God
 • 2003 - Het Oog van Tzulan
 • 2005 - De Magie van de Macht
 • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd