Boek
Nederlands

Het oog van Tzulan

Markus Heitz (auteur)
+1
Het oog van Tzulan
×
Het oog van Tzulan Het oog van Tzulan

Het oog van Tzulan

In de reeks:
Genre:
Lorin, de ontwettige zoon van koning Lodrik, groeit in het geheim op tot een jonge dief.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het oog van Tzulan
Auteur
Markus Heitz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Unter den Augen Tzulans
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
414 p.
ISBN
9789024529179 (paperback)

Besprekingen

Fans van Markus Heitz zullen niet twijfelen om het vierde deel uit de reeks 'De donkere tijd' op te pikken. En gelijk hebben ze, want ook nu weer doet de Duitse auteur wat hij in de vorige delen zo uitstekend heeft gedaan: een zeer vlot verhaal vol avontuur vertellen. In Het oog van Tzulan wordt Lodrik enkel nog bijgestaan door zijn neef Mortva. Zijn vrienden van weleer zijn allen weggejaagd en Lodrik is meer en meer van het principe dat het doel alle middelen heiligt. Ondertussen is het groepje met zijn geliefde Norina, zijn pasgeboren zoontje Lorin, Broeder Matuc en Fatja aangespoeld op een ver strand. Van Norina is geen spoor, maar Matuc, Fatja en Lorin worden gevonden door de inwoners van Kalisstron. Zij moeten zich aanpassen aan het leven in de koude en barre omgeving waar de godin Kalisstra wordt vereerd en waar Ulldrael niet welkom is. Op Ulldart verovert Lodrik steeds meer land, en brengt hij welvaart voor de gewone bevolking, wat erop lijkt te wijzen dat de Donkere Tij…Lees verder
Vierde boek (niet los leesbaar) uit een uiteindelijk zesdelige reeks, later gevolgd door nog een trilogie, van deze populaire Duitse auteur. Het vorige deel bevatte nog humor en vaart; dit deel sleept zich voort. Het enige wat gebeurt, is dat de onwettige zoon van koning Lodrik in het geheim opgroeit tot een jonge dief. Volgens de flaptekst verschijnt er 'onverwacht een jongeman op het toneel, (...) die voorbestemd lijkt de machten van de Donkere Tijd een halt toe te roepen'. Aan het eind van het boek is de jongen echter nog steeds niet meer dan een straatschoffie in een achterafstadje en verder is er ook niet veel gebeurd. Misschien dat deel vijf weer wat actie laat zien. Van goed uitgewerkte karakters moet de serie het niet hebben. Bevat Dramatis personae en kaarten. Redelijke vertaling. Kleine druk.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

 • 2003 - De Dwergen
 • 2004 - De Strijd van de Dwergen
 • 2005 - De Wraak van de Dwergen
 • 2008 - Het Lot van de Dwergen
 • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

 • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
 • 2002 - De Orde van het Zwaard
 • 2002 - Het Teken van een Duistere God
 • 2003 - Het Oog van Tzulan
 • 2005 - De Magie van de Macht
 • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd