Boek
Nederlands

Fatale erfenis

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (vertaler)
Lodrik moet het opnemen tegen zijn dochter Zvatochna en haar necromantenleger, waarbij een magisch zwaard een cruciale rol speelt in de strijd.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Fatale erfenis
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Fatales Vermächtnis
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
415 p.
ISBN
9789024532568 (paperback)

Besprekingen

Lodriks dochter Zvatochna rukt met haar necromantenleger van zielen op tegen haar vader Lodrik, die wordt gesteund door Vahidin. Het ziet er goed uit voor Lodrik, maar zullen de oprukkende Qwor roet in het eten gooien? Het lijkt er op dat enkel ridder Tokaro die met zijn gezellen in Kallistron op zoek is naar een magisch Aldorelisch zwaard Ulldart zal kunnen redden. Laatste deel van deze fantasyserie door de Duitse successchrijver Markus Heitz in de trilogie 'De nieuwe tijd'. Heitz heeft een krachttoer geleverd omdat hij met zoveel personages en plotlijnen jongleert, maar in vorige delen stak de vrees al op dat de veelheid zou ontaarden in een teveel. In dit laatste deel is dat zo. Ondanks pakkende passages en spannende hoofdstukken tolt het hoofd van de arme lezer van zovele intriges, zovele wendingen en zovele personages. De talrijke liefhebbers van de fantasy-saga zullen zich daar evenwel weinig aan storen. Kleine druk.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties