Boek
Nederlands

De wraak van de dwergen

Markus Heitz (auteur)
+1
De wraak van de dwergen
×
De wraak van de dwergen De wraak van de dwergen

De wraak van de dwergen

In de reeks:
Genre:
Een magische diamant die de eigenaar wereldheerschappij verschaft, is erg in trek bij enkele duistere wezens.
Extra onderwerp
Romans, dwergen, fantasy
Titel
De wraak van de dwergen
Auteur
Markus Heitz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Rache der Zwerge
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
607 p.
ISBN
9789024526406

Besprekingen

Wie de magische diamant bezit, beheerst de wereld. Daarom is er een aantal replica's gemaakt en worden die evenals de echte op allerlei plaatsen zwaar bewaakt. Dwergen uit het Land aan Gene Zijde willen de diamant, die hen toebehoorde, terug en overvallen met succes een aantal bergplaatsen. Er is echter ook een alb of 'onuitwisbare' (een soort boosaardige en uiterst gevaarlijke elf) en de magiër Furgas die de magische diamant willen hebben. Om de bedreigingen het hoofd te bieden, wordt Tungdil Goudhand met zijn vriend Boïndil Dubbelkling op expeditie in het Land aan Gene Zijde gestuurd. Hij sluit een verbond met de dwergen uit het Land aan Gene Zijde tegen de alb en Furgas. Bij de beslissende strijd tegen Furgas komt Tungdil om. De personages in het verhaal dat in chronologische volgorde en met normaal taalgebruik verteld wordt, zijn vrijwel allemaal vorsten of anderszins leidinggevenden. Naast mensen, dwergen en elfen komen allerlei wonderlijke boosaardige schepsels voor die slechts …Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd